Co jíst divoké a domestikované jarabiny?

Víte, kdo je bílá korisť? Jedná se o půvabný a vytrvalý pták, který žije v drsných oblastech severní polokoule. Její majetek je taiga, tundra, hory, bažiny a lesy, kde zimu trvá většinu roku. Partridge uchvátí krásu a lahodné maso kvůli tomu, co pravidelně otevírá lov. Pak se naučíte všechno o životním stylu a stanovišti druhu, získáte popis ptáka v různých obdobích roku a také budete moci obdivovat koroptinou na fotografii a videu.

Habitat

Bílá koruna žije na severu Eurasie a v Severní Americe, kde klimatické podmínky jsou charakterizovány dlouhými chladnými a zasněženými zimami. Může se také nalézt na britských ostrovech av Grónsku. Bílá korunka obývá tundru, lesní tundru a taigu, která se střídá s rašeliništi a mechem, kde se pták cítí velmi pohodlně. V Rusku se na Kamčatce a Sakhalíně setkává bílá korýš.

Vzhled

Venkovně je bílé ječmen krásný a křehký pták, který dosahuje délky až 38 cm a dosahuje až 700 g hmotnosti. Hlava a oči jsou malé, krk je krátký. Zobák je malý, ale silný, mírně ohnutý směrem dolů. Nohy jsou krátké s hustým peřím a čtyřmi nohami, na kterých jsou umístěny ostré drápy, které v zimě pomáhají držet se na sněhu a kopat malé dutiny, jámy pro odpočinek. Ženy jsou vždy menší než muži, navíc v letním období se vyznačují jasnější barvou peří.

Jak vypadá zima?

Bílá jeleň mění své oblečení v závislosti na sezóně (sezónní dimorfismus), nicméně, kdykoli pták vypadá skvěle. V zimě se bílá korunka snaží na sněhově bílém oblečení, kde se mohou lišit pouze vnější peří (mohou mít černé barvy). Přitahuje pozornost a chlupaté i zcela bílé nohy, hustě pokryté krátkým pérem. V takových šatech tyto krásy nejen potěší lidské oko, ale také se mohou spojit s terénem, ​​což jim umožňuje maskovat a přežít ve volné přírodě tundry a dalších zón.

Jak vypadá léto?

Hnědé nebo nažloutlé skvrny se objevují na sněhově bílém těle a obočí se stává jasně červené. Takže před začátkem léta se pták stává podprsenkou, avšak hlavní část těla zůstává jasně bílá. V letní sezóně, jak jste viděli na fotografii, jsou zcela hnědé nebo hnědé. Jen letové peří, břicho a nohy se vyznačují světlejším žluto-bílým nádechem. Žena změní zimní oblečení na léto dříve než muž a v létě má bílou korunu lehčí peří, což pomáhá lovcům rozlišit ptáky podle pohlaví.

Způsob života

Bílá jeleň je suchozemská, takže zřídka letí, ale běží skvěle a dokonale se maskuje. V zimě se většinu času stráví v "sněhových komorách" a někdy vykopává průchody pod sněhem, kde hledá jídlo nebo kůže od dravců. V jižních oblastech jsou usazeni a ti, kteří žijí na severu, odletí do zimy na jih, odkud se v březnu vrátí. Tito ptáci jsou denní a v noci se skrývají v křovinách a jiných nízko rostoucích houštinách, stejně jako ve sněhových dírách. Níže nabízíme seznámení s videem, kde se seznámíte s popisem ptáka a zjistíte, jak se chová v podmínkách tundry.

Bílá jeleň je školní pták, který je oddělený od ostatních pouze během chovu, kdy se párky rozdělí na dvojice, aby se reprodukoval rod. Před lety jsou seskupeny v hejnech 200-300 jedinců, zatímco v zimě žijí ve skupinách 5-15 osob. Částečky jsou tiché bytosti, protože se musí neustále skrývat před dravci tundry, ovšem v době páření se muži drsně a zvukově ozývají a přitahují křídla.

Funkce napájení

Bílá korýš hraje převážně pastviny: jedná se o mladé výhonky keřů, semen a květin z rostlin, bobulí keřů, mech. Oblíbené jídlo - pupeny a výhonky z trpasličích březových stromů, stejně jako vrby u jezer. Milují jíst a šťavnaté plody tundry: borůvky, borůvky, hloh, brusinky. Tyto potraviny tvoří 97% stravy, zbylé 3% jsou krmivo pro zvířata. Mezi ně patří larvy, chyby a pavouci, červy a mouchy, které lze nalézt na jaře.

Vzhledem k tomu, že se jedná o takové množství potravin, může být drůbeží maso hořké, a proto se lovci doporučují, aby nasákli jatečně upravená těla ve studené vodě asi jeden den. A někteří ve zvláštním vkusu najdou své kouzlo. V žaludku se nacházejí malé kameny, které polknou, aby trávily hrubé jídlo. Pokud v létě není těžké jíst jitroce, pak jsou v zimě nuceni hledat jídlo pod tlustou vrstvou sněhu, kde se na záchranu dostává mocný ohnutý zobák a ostré silné drápy. Nebo se musí potulovat do jiných oblastí, jako jsou lesy.

Fotogalerie

Video "Partridge hledá jídlo v zimě"

V tomto videu uvidíte, jak se zimnice v jeslích jede ve volné přírodě.

Severní krása - bílá jitrocetin

Jedním z nejznámějších ptáků severní polokoule je bílý jitrocetin. Zjistíme, jak vypadá tento pták a co jí v různých obdobích roku.

Vzhled

Bílá korunka váží v průměru asi 700 gramů. V zimě as dostatečným množstvím krmiva se může zvýšit váha. Muži jsou vždy větší než ženy. Průměrná délka těla dosahuje 38 cm. Za zajímavou vlastností ptáka je změna peru se sezónou nebo dimorfismem. Tato vlastnost umožňuje, aby byla koroptev neviditelná na pozadí okolní vegetace.

V zimě má bílá korunka úplně bílou barvu, s výjimkou vnějších peří ocasu, které mohou být namalovány černě. Nohy ptačího chlupatého, pokryté spoustou krátkých tenkých peří. Jarní barva mužů je bílo-cihla nebo bílo-hnědá s jasně červenými obočím. Navíc má vlnitý vzor nebo nažloutlé skvrny na opeře. V tomto případě si tělo uchovává bílou barvu. Na výše uvedené fotografii vidíte na jaře barvu ptáka.

Žena je menší než muž a mění barvu dříve. Kromě toho je v létě lehčí odstín. Lovci a pozorovatelé tak mohou rozpoznat, kdo je před nimi. V zimě je pták velmi krásný, tento okouzlující efekt zvyšuje velké množství chmýří a delšího pera v ocase a křídlech. V bílém peří není pigment a v duté části je vzduch. Proto tato barva také hraje roli ochrany před chladem.

Velcí a malí dravci, stejně jako kořist ptáci Taiga nemohou okamžitě vidět ptáka ve sněhu, takže jeho šance na přežití v zimě jsou velmi vysoké. Tundra jarabina se během roku rozevírá třikrát. V zimě rostou ploché a dlouhé drápy na prstech ptáka. Umožňují vám zůstat na volném sněhu, stejně jako vykopat otvory, ve kterých se můžete uvolnit. V létě rostou prsty plešatý a drápy se výrazně zkracují.

Tundra jarní křik hlasitě a prudce křičí, muž během páření vyzařuje určitý ptácký smích a křídla křídla. Obecně je to klidný pták. Tato funkce je spojena s konstantní přítomností dravců tundry a klidnou přirozenou dispozicí. Na následujícím obrázku je perfektně vykreslena letní barva.

Krmení ptáků v přírodě

V přírodním prostředí ptarmigan vždy nalezne něco, z něhož by mohlo profitovat. V létě je její strava velmi různorodá. Pták se živí hlavně močálnými močály. Také hledá jídlo poblíž pobřeží ve vrbě přerostlé u jezerních území. Marshland je bohatý na drůbeží potraviny jak v zimě, tak v létě. Oblíbené stromové jitroce - trpasličí bříza nebo vrba, husté keře a rostoucí místa tundra bobulí.

Na fotografii níže můžete sledovat, jak dospělý muž hledá jídlo v bažině. Ovoce z keřů, stejně jako tundra druhy bobulí - hlavní stravu tohoto druhu ptáka. Z hlediska bezpečnosti jsou jitroxy blízko k zemi a velmi vzácně létají. Kvůli závažnosti klimatu žije asi 9 měsíců v roce, zachová si zimní barvu a vykopává sněhové otvory, aby vyhledávaly potraviny na povrchu země. Na stejném místě se v dírách skrývá před dravci.

Podíl krmiva pro krmivo v poměru ječmene je velmi malý - asi 3%. Patří sem brouci, larvy, červy, pavouci, mouchy a komáři, které se na jaře vyskytují většinou v tají a tundře. Oblíbené jahody: borůvky, jahody, borůvky, brusinky, borůvky, hloh a další. Kromě toho se ptáci snadno klepou na různé malé větve, kousají kůru.

Vzhledem k tomuto zvláštnímu způsobu krmení může být jejich maso mírně hořké, zvláště pokud byl pták zasažen koncem zimy nebo brzy na jaře. Chcete-li odstranit hořkost, jatečně upravená těla jsou obvykle namočena přibližně 24 hodin ve studené, čisté vodě. Při nepřítomnosti bobulí se koroptve může také živit mladými výhonky březové, vrbové, osiky a smrku. Celá tato vegetace může také způsobit hořkost masa, ale znalci hry tvrdí, že má své vlastní kouzlo.

Mimochodem, určité množství malých oblázků může být obsaženo v žaludku ptáka. Částice záměrně polknou, aby se hrubé jídlo rychleji zakončilo. V zimě mají ptáci v Tundře těžký čas. Sněhem pokrývají téměř celou jedlou část flóry, takže vykopávají tunely v zasněžených úkrytech, aby se dostali k krmive. Aby se živili, toulají se do teplých oblastí, například blíž k lesům, kde není mnoho sněhu.

Krmení kuřat je jejich osobní úlohou. Rodiče mladých zvířat se prakticky krmí, až do doby sušení. Potom sama kuřata prochází bažinami a hledá jedlé.

Partridge

Obecné informace

Jitročina je divoký pták, který patří k bažantské rodině, pořadí kuřat. Pták má malou velikost díky tomu, že je poměrně rychlý a agilní. Jeho členství v tomto druhu určuje jejich extrémně vysokou adaptaci na drsné klimatické podmínky, a proto korýšovitý žije téměř ve všech zemích severní polokoule, počínaje od okraje taigy přiléhající k polárnímu kruhu k subtropickým lesům Ameriky. Jsou konzumovány tři hlavní druhy jitrocel: bílá, šedá a keklik.

Bílá korunka získala svůj název pro svou schopnost přizpůsobit se vnějšímu prostředí stepní oblasti. Takže v období jara-podzim je jeho barva hnědo-hnědé, v zimě sněhově bílé. V mírných klimatických zónách, kde je téměř žádný sníh, barva těchto jitrocelů se však nemění. Tito ptáci vážou od 400 do 900 g a dlouhé tělo od 35 do 40 cm. Maso bílé ječmene má velmi podobnou barvu jako maso z domácích kuřátek a je obvykle světle růžové.

Šedá korýš preferuje usadit se v mokřadních mokřadech, v roklích a na loukách zarostlém vysokou trávou a keři. Tento pták má společné šedé peří a červenavý ocas. Podle barvy a velikosti jsou ženy a muži prakticky stejné. Průměrná hmotnost koroptvete dosahuje 400-500 g a délka těla je až 35 cm. Maso šedé koruny má v sekci tmavě růžovou barvu.

Keklik je nejmenší zástupce tohoto druhu. Jeho hmotnost dosahuje 400 g a délka těla je 30 cm. V keklíku je převážně monochromatické peří. Jediné světlé skvrny na těle jsou zobák a nohy. Obvykle jsou jasně červené. Maso z keklika je nejvíce jemné a má tmavě růžový odstín.

Partridge je jedním z nejstarších ptáků, kteří lidé jedli. Na základě archeologických výzkumů dospěli vědci k závěru, že je přítomen ve stravě neandertálců a mužů Cro-Magnon.

Lovecká sezóna pro tento pták začíná v srpnu, kdy mladý růst již vyrostl a dozrává a končí koncem prosince. Kvůli aktivnímu lovu v některých oblastech Ruska a Ukrajiny je zakázáno střílet jeťáky. Jednotlivé poddruhy ptáků patří zejména do objektů ochrany přírody a uměle dochází k jejich obnově. Proto je cena jitroceho masa poměrně vysoká a v současné době patří do kategorie lahůdek.

Jak si vybrat

Nejlepší pták je ten, který byl právě zastřelen. Každý má však příležitost jít lovit a střílet hru. V takovém případě můžete jednat s lovcem nebo lovcem natáčet. Při nákupu byste měli věnovat pozornost místům pod křídly, kůži by měla být jemná, bez cizích zápachu a nekrotických skvrn a stavu opeření, peří by mělo být suché. Přítomnost jednoho z těchto znaků může znamenat neprůhlednost ptáka. Prvotřídní lovci se snaží nepoškodit trup ptáka a obvykle ho střílí do nohou nebo křídla, pokud pták letí. Pokud se zlomek dostal do masa, pak by mělo být místo kolem jádra odstraněno, protože vedení by se tam mohlo rozšířit.

Je velmi vzácné vidět jitroce v maloobchodní síti. Obvykle se prodávají v trhaných a zmrzlých formách, ale bez vykuchaných střev. Pokud si koupíte takového ptáka, neměl by na něm být příliš velký led. Toto je první známka, že ječmen byl několikrát zmrazen a rozmrazen.

Jak uložit

Čerstvě zastřižená koroptinka před uskladněním by měla být ponechána a vykuchaná. Pokud je pták připraven brzy, může být skladován 1-2 dny v chladničce v obecné sekci chladničky, jinak by měl být zmrazen, kde si může udržovat své živiny po dobu 2-3 týdnů.

Ve vaření

Partridges se často nacházejí v banketovém menu mnoha zemí. Tradičně jsou pečené celé a podávané s plněné brambory se žampiony, jablky, různými lesními plody a dalšími kořenovými zeleninami. Také hra se používá k výrobě salátů, pečených koláčů, pizzy, fricassee, paštiky. Nabídka lovu zahrnuje různé tlusté bujóny a kaše s jitrocetem. Průměrná doba vaření od 40 minut do dvou hodin, v závislosti na věku ptáka a tuhosti masa. Rozměry koroptvete umožňují jejich použití v porcích (jeden pták na osobu).

Kulturní reflexe

Symbol ječmene má spoustu odrazů, a to jak v umění, tak ve svatém písmu. Ve starověké mytologii to byl symbol ďábla. V Bibli se porovnává agilita lovců s tímto ptákem a jsou popsána pravidla pro lov jarabů.

Partridge je národním symbolem státu Aljaška, tři erupující představitelé rodu jsou vyobrazeni na erbu kurskské oblasti Ruska a koroptve zdobí nálepku jedné z odrůd skotské whisky.

Kalorické jarní maso

Parmezové maso má vysoký obsah bílkovin a tuků a jeho obsah kalorií je 254 kcal na 100 g. Ve 100 g praženého masa jorker - 250 kcal. Za předpokladu mírné konzumace tohoto druhu masa toto číslo nepoškodí.

Velký lov

Bílé jitrocety

Vypadá jako bílá kuřata

Poměrně rozsáhlá oblast distribuce, bohaté přírodní zdroje a vysoká komerční kvalita - to všechno způsobilo, že bílý korýš je jedním z nejoblíbenějších ptáků v kategorii lovu a ptačích ptáků. Kromě toho jsou zde samy bílé jitroce (zde jsou také šedé jitrocety - o nich si můžete přečíst), o nich bude dnes diskutováno, zajímavé jsou řada biologických rysů, které odlišují tyto ptáky od ostatních a samozřejmě jejich božskou chuť lze z tohoto ptáka vařit - přečtěte si o tom v našich receptech). Podrobněji a důkladněji se seznámíte s bílými jitrocemi, nabízíme Vám naši publikaci...

Popis bílého jitrocelu

Bílé jitrocety jsou obvykle připisovány pořadí kuřat a rodině tetřevu. Tito ptáci, jako tundra jitrocety, žijí v Severní Americe a tvoří celý rod bílých jitrocel, který se liší od ostatních tetrů jejich hustým peřím (dokonce i na nohou) a pernatými nosními dírkami.

Velikost takového ptáka je střední, váha je 550-700 gramů. Barva peří závisí na sezóně, takže v zimě jsou jitrocety zcela bílé a pouze ocasní ocas ocasu tmavý, ale i na vrcholu jsou pokryty bílým peřím a peřím. Mezi takovým bílým peřím, černými očima bílé ječmene, jeho zobák a tyčinky křídlových peří na jeho křídlech vystupují naopak.

Pro léto se peří ptáků mírně mění barvou a bílá se zředí buffy a červenavými tóny. A blíž k podzimu, opeření bílé ječmene je ozdobeno načervenalými a načervenalými skvrnami, které jsou rozptýleny světlemi tóny svého letního peru. Na jaře mají jižní jitroceři hlava, krk a chlupatý, namalovaný v červenohnědých tónech, zatímco zbývající tělo jitrocele zůstává bílé. Takže, jak vidíte, během 1 roku muži mění barvu 4krát a ženy - třikrát mění barvu svého peří. Na základě toho je možné odpovědět na otázku, kolikrát ročně ptáci molt: muži - 4krát ročně, ženy - 3krát. V podstatě je pro ptáky poměrně vzácný jev.

Šíření bílého jitrocelu

Ptarmigan je převážně distribuován v Evropě, v Asii a Severní Americe. Největší část jeho stanoviště však spadá do zemí bývalého Sovětského svazu. Tam, v tundře, v lesní zóně, lesní stepi av horských oblastech, je tento pták nalezen.

Za primární lokalitu bílých jitrocelů se však považuje tundra. Zde jsou nejčastěji bělohlavé. Ptáci si vybírají své hnízdící místa na mírně vlhké vlhké tundrové půdě, která je zarostlá bobulí, trpasličí břízí, houštiny. Mimochodem, blízkost keřů sama o sobě příznivě ovlivňuje hustotu hnízdních ptáků v oblasti, ale v hustých a rozsáhlých houštích vrbů během období hnízdění se jitroce vyhýbají a raději se zabývají okraji a na sousedních plochách otevřené tundry. Takže na jednom kilometru čtverečních najdete až 25-30 párů bílých jitrocelíků.

A tady v lesním pásu není tak snadné se setkat s bílou korunou, protože to není obyčejné všude. Žije na rašeliništích a mechových rašeliništích, které jsou zarostlé zakrnělou vegetací, keři a bobulemi, které se nacházejí buď na okraji nebo na bažině samotné. V takovém lesoprostorovém pásu udržují ptáci bažinaté nebo suché olše, břízy nebo osiky, křoviny a vysokou hustou trávu. Také je možné je nalézt na okraji borového lesa.

Pokud jde o hornaté oblasti, bílé jitrocely se nacházejí výlučně v alpských nebo subalpských zónách, které sestupují do spodních pásů a údolí pouze v zimní sezóně. V samotných horách beránky upřednostňují přilnutí k houštím nízké rostoucí alpské břízy, vrby a bažinaté půdy.

V lese-stepní zóně se nachází spousta bílých jitrocelů, kde se většinou usadili v izolovaných břízních dřících hnízdících dvojic.

Pokud hovoříme o hustotě tohoto ptáka pro horské oblasti, pak v některých případech například v Altai existuje až 10 plodů na plochu 20 hektarů.

V lesní zóně je mnoho ptáků, ale jejich hustota je stále relativně malá.

Zvyky bílé ječmene

S příchodem prvního rozmrazování, na začátku jara, v lese můžete slyšet první výkřiky samce. Tak hlásí začátek manželského období. Když se zvyšuje množství rozmrazovacích otvorů, zimní hejny bílých vrbovitých se rozpadají a začínají se usadit v místech, která jsou vhodná k bydlení. Během tohoto období začínají samci bílé koruny starat se o samice, což je doprovázeno vydáváním hlasitých výkřiků a prováděním běžných letů. Poté samci najdou vhodné místo pro budoucí hnízdění - proto jsou připraveni proletět do humuku a ostražitě prohlédnout hnízdící plochu. No, pokud v poli jejich názoru náhle padne další samčí korýš, pak jsou připraveni zaútočit na svého soupeře, který se odvážil porušit hranice svého území. Samci bílé ječmene rozdělují celé území na oblasti vhodné pro hnízdění a pravidelně bojují za ně s jinými muži.

Nejen chování samců, ale i chování samic se mění na jaře. Pokud před začátkem jara a období hníznění byli muži pro ně malý zájem, nyní si každá žena vybírá svého muže, aby s ním vytvořil konstantní pár a udržel si místo hnízdění.

Když jaro konečně prohlásí svá práva, země vysuší, pak jitroce začnou snášet vajíčka. V závislosti na regionu - to se děje včas. Takže pro jižní oblasti - snášející vajíčka padá v první polovině května a první polovině června.

Partridge Nest

Bílá hlíva

Částice umisťují své hnízda na zem, pod víkem nějakého hummoku nebo malého keřu nebo bobulí nebo ve vysoké trávě. Hnízdo samo o sobě, pokud máte to štěstí, že ho najde, je malá deprese v půdě, kterou dělí fialky se suchými stonky trávy, listů a malých tenkých větví. V takovém hnízdě najdete 5 až 20 vajec, ačkoli v průměru v jedné spojce jsou obvykle 8-12 vajec.

Vejce ječmene jsou bledě žluté okrové a velké a malé hnědé a hnědé skvrny zdobí jejich povrch. Délka těchto vajec je od 44 do 52 milimetrů.

Částička začíná vyklínat vajíčka po položení posledního vejce. Nasidka zpravidla trvá 18-20 dní a žena je v této činnosti, zatímco muž z koroptiné hlídá hnízdo a je vždy připraven upozornit ženou na bezprostřední nebezpečí.

Kočky bílé ptarmigan

Hromadný výkon kuřat pro severní oblasti klesá na druhou polovinu června a na jižní části jejich stanoviště - několik týdnů dříve. Jakmile se objeví malé kuřata, samice se začne aktivně podílet na péči o ně. Navíc to dělá na stejné úrovni jako žena.

Z otevřených míst se rozmnožování brojlerů přesune na okraje keřů nebo do úkrytů, kde budou malé kuřata zcela bezpečná. Zajímavým faktem je, že jestliže se během inkubace vajíček drží pár párů od sebe, pak se nyní sjednotí do jedné "komunity" a dokonce tvoří pro kuřata celou "mateřskou školu". A tady jsou staré vrby - jednohlasně střeží takové "stádo" a pokud je to nutné, jsou dokonce připraveny zaútočit na nepřátele.

Pokud jsou malé kuřice v nebezpečí, pak se kuřata jitrocelu schovává v křoví av trávě a zmrazí se tam. Pokud jde o migraci mláďat, potom dospělí ptáci velmi neochotně vystupují ze země, dávají přednost tomu, aby stále vedli pozemský životní styl. Tato funkce bílé koruny vám umožní přiblížit se k nim. Takové bílé skvrny jsou velmi dobře viditelné na tmavé půdě a jsou vynikajícím cílem pro muže s pistolí. Taková přístupnost jitrocelů však není trvalým jevem. S nástupem chladného počasí a sněžení jsou ptáci extrémně opatrní a není to tak snadné se k nim přiblížit ve vzdálenosti od výstřelu. Můžete si přečíst o vlastnostech lovu ječmene v některé z našich publikací o tomto tématu.

Po rozbití plodů se kuřata vyrůstají, tvoří hejna. V této době jsou ptáci připraveni na zimu a pro nezbytné migrace, které jsou zapříčiněny především potřebou získat vlastní jídlo.

Co jíst jitroce

Bílé jitrocety, stejně jako většina ostatních ptáků, jsou bylinožravci. A takové krmivo pro zvířata jako komáři, mouchy používají pouze tehdy, když jsou mladí. Jak stárnou, jitroce se živí rostlinami. V létě se jejich strava skládá z listů, větví a semen, ovoce a bobulovin. Zvláště k chuti jarní semena semena, bříza, borovice, brusinky, borůvky, vodní mračno. A v zimním období se bílá korunka živí pupeny, náušnicemi, koncem výhonky březové a vrbové, která se snadno vznáší od země. V oblastech lesní tundry mohou jitroce létat nahoru na větve keřů a stromů, zbytek se raději spokojí s tím, co najdou na zemi.

Samozřejmě, že takové zimní jídlo je hrubší a méně výživné, proto, aby byla spokojena, jitrocec přijde jíst 4-7krát více potravin než v létě. A tady je množství jídla snědého v zimě, můžete posoudit podle obsahu ptačích chlupů -

tam najdete až 900 bříškových náušnic, 2000 vrbových pupenů, obrovský počet koncových větví, jejichž celková délka může být... 15-20 metrů.

Takže, aby byla bílá kuřata v zimě krmena, vyžaduje plochu 4 až 9 hektarů keřových houštin. Na pozadí rostoucí poptávky po krmivech a snižování jejich počtu hladu často tlačí jitroce, aby hledali potravu a prošli lesem.

Migrace partridge

V závislosti na krajinné oblasti může být sezónní migrace ptáků vyjádřena odlišně. Nejméně jsou pozorovány v lesoprostorové zóně, zatímco u lesa - jsou běžnějším fenoménem. Nicméně zde a tam jsou zásoby zimních krmiv stabilní a jitroce se pohybují nevýznamně a ne každý rok. Zatímco sezónní migrace jsou znatelnější v horských oblastech, kde se v zimě musí jesle sestoupit z alpských pásů do spodních pásů a údolí.

Ale tady je to, kde jsou sezónní migrace nejsilnější - dobře, to je v tundře. Jakmile se letní krmivo skrývá pod sněhem, děvčata nemají nic co dělat, než hnízdí se na vřesovcích, které nejsou zasněžené a které se každým zimním dnem méně a méně snižují. Když se sněhová pokrývka stává hlubokou, pak jitroce opustí tundru. Pouze ve vysokých vrbách, které nejsou pokryty sněhem a stojícím v povodních řek, najdeme pár takových jitrocelů. Ale čím méně sněhu v zimě - tím více ptáků zůstalo trávu v zimě.

Z tundry po celou zimu se mosty přesouvají do lesní tundry, kde rostou bohaté vřesy a břízy. Zde se hejna ptáků uchovávají po celou zimu, putují z místa na místo, kde jsou velké krmné plochy. Zpravidla létají přes houštiny v říčních údolích. Je pozoruhodné, že v průběhu každoročních migrací se jitroce vyvinuly vlastní cesty letu a pevná místa akumulací pro zimování. Tato místa jsou nejvhodnější pro provádění hromadného zimního rybolovu na ječmeni. A o lovu bílých korýšů si můžete přečíst na našich webových stránkách.

Způsoby, jak dostat kuřata

Existuje dostatečný počet způsobů, jak získat bílé jitroce. Organizace těchto průmyslových odvětví na státní úrovni v posledních desetiletích však prakticky klesla na nulu. Tento pták získávají pouze soukromí lovci pomocí vhodných metod. Kvůli odlesňování, vyčerpání zásob zimních krmiv a přímému a nekontrolovanému vyhlazení bílé mládě pytláky, často lovci samotní, zůstávají bez jejich lovecké trofeje.

Video o lovu bílých jitrocelů:

Dnes jsme mluvili o bílé ječmeni, o tom, kde žije, o návycích a zvycích tohoto ptáka, o tom, co jí, ao tom, kde se najdou nejčastěji. Doufáme, že tyto informace budou pro vás užitečné a nebudete moci vrátit se z prázdnin po lovu bílého ječmene. Ah, tady je to, jak vařit mrtvou hru - o tom si můžete přečíst přímo tady.

Viděli jste někdy bílou jelvátku?

Připravena podle materiálů A. Michaeva, Ph.D. v biologických vědách a jeho publikací z časopisu Lov a lovecká ekonomie za rok 1957, číslo 1.

Tento záznam byl zaslán v pondělí 11. března 2013 v 17:59 a je vyplněn pod: Partridge

Co jíst jitroce

Jitročina je cenným obchodním ptákem. Lov na ně se provádí kvůli lahodnému masu po celém Rusku. Celkově existuje asi 10 druhů jitrocel nebo kekliků, které se liší vzhledu, stanovištěm a stravou.

Co jitroce jíst v přírodě

Ve volné přírodě na území Ruska jsou bílé, šedé, vousaté a kamenné jitroce. Bez ohledu na druh se kýty všech keklíků živí v prvních dnech svého života potravinami živočišného původu: mravenci, pavouci, slimáky a slimáky, larvy hmyzu.

Šedý keklik

Nejčastější typ jarabice. Obývá otevřené oblasti z ostrovů Británie do Tuvy. V závislosti na oblasti biotopu se usadí jak na pláních, tak v oblasti zarostlé keřami. Šedé kekliky patří sedavým ptákům.

V teplé sezóně preferují jíst různé druhy semen a zrn z divokých rostlin, výhonků a mladých výhonků trávy, větviček a listů keřů, kořenů, hlíz a cibulí. Potraviny živočišného původu ve stravě jitrocelů jsou pouze 3%. Mohou jíst bezobratlé, slimáky, hmyz a jejich larvy. Zřídka kopat mraveniště při hledání vajíček.

Pokud v letních měsících žijí ptáci v párech, z nichž každý chrání své hnízdiště, v zimě se shromažďují v hejnech. Hlavní část stravy - semena trvalých travin, obilovin, bobulí, oddenky zbývající na větvi. Zasněžené a mrazivé zimy jsou katastrofální pro celé obyvatele.

Bílé keklik

To se nachází na území Ruska od východních břehů Baltského po Sachalin. Keklikové žijící v oblasti tundry jedí různé druhy bažinného mechu, výhonky a pupeny krátkých keřů:

  • Trpasličí vrba,
  • Tráva vrba,
  • Divoký rozmarýn
  • Borůvky,
  • Trpasličí bříza,
  • Vodyaniki.

Ptáci a borůvky z borůvek, brusinek nebo borůvek, jakož i semena volně žijících obilovin a luštěnin se shromažďují:

  • Squat fescue,
  • Arktická bluegrass,
  • Lugovika,
  • Foxtail
  • Astragalus,
  • Penny vágní,
  • Freaky špinavé.

Důležitou součástí stravy keklik jsou larvy hmyzu a bezobratlých, které lze nalézt od dubna do začátku října.

V zimě, jitroce při hledání potravy kopat hluboké zasněžování při hledání potravy se silnými nohami. Mohou to být mladé výhonky nebo oddenky, padlé semena, bobule. Pokud je spousta sněhu a mrazy jsou silné, ptáci mohou migrovat do teplejších oblastí. V blízkosti domu člověka a zasetých polí - milují svátek v zimě, sbírají zbývající bobule a jablka v zahradách.

Bearded keklik

Má dva poddruhy: Sibiřský a Manchu. Ten je uveden v Červené knize Ruska a žije od údolí řeky Ussuri do Great Khingan Range. Sibiřská vousatá koroptinka obývá území od povodí řeky Yenisei až k jižním oblastem Vitim Plateau, na úpatí Altai.

Většinou hrají kekliky na zemi: jsou to špatní letci a dokonce i dravci dávají přednost tomu, aby utekli.

Hlavní část stravy tvoří semena plevele a trávní rostliny, pšenice, chiy, stejně jako různé bobule a oříšky. V teplé sezoně se kobylky a další zástupci tohoto řádu, stejně jako brouci a červy, aktivně jedí.

V zimě se ptáci shromažďují ve velkých hejnech a hledají jídlo. Mužské jitroce pokrývají místa s malým sněhem a silnými nohama. Stejně jako ostatní ptáci svého druhu se v zimě živí bradovité jitrocety na zbývajících bobulích na větvích, vzácné mladé výhonky, kořeny, pupeny, větve keřů. Velmi zřídka se v tomto období projevují v zimních polích.

Kamenný kámen

Nachází se na Kavkaze, v jižních oblastech Uralu a Sibiře, v Kamčatce a na Krymu. Upřednostňuje usídlení v otevřených oblastech, v blízkosti křovin křoví nebo podél břehů malých potoků, v polích a lese. Po celou dobu života si může zvolit stejného partnera pro páření.

Odlišují se od ostatních členů oddělení skutečností, že při hledání potravin letí z místa na místo. Za jeden den mohou sudy pokrývat několik desítek kilometrů. Zima pro ptáky je obtížné. Pokud je sněhová pokrývka vysoká, jitroce migrují na jih. V chladné sezóně se kekliky živí semeny a stonky rostlin, které jsou vykopány ze sněhu. Mohou létat až na ovocné stromy, aby si hostovali zbývající bobule nebo ovoce. Během migrací se často zastavují ve venkovských oblastech, kde jedí zimní odrůdy pšenice nebo ovesu.

V létě se ptáci krmí pouze rostlinnými potravinami. Hlavní součástí stravy jsou zrna a semena vytrvalých a jednoročních tráv, volně žijících obilovin:

  • Pyreya,
  • Louky buntings,
  • Chaff,
  • Leaftail,
  • Spike voňavý,
  • Reed,
  • Veinik,
  • Timofeevka,
  • Lugovika,
  • Třepe se

Mohou také jíst mladé pupeny a listy, bobule a žárovky.

Asijské keklik

Obývá se od Balkánského poloostrova až po Himálaje. Zavedení ptáků se zakořenilo dobře v Jižní Africe, na Novém Zélandu av USA.

Upřednostňuje usídlení v oblastech s mírnými zimami. V létě se krmí jak rostlinná, tak krmná zvířata. Částečky loví různé druhy hmyzu, bezobratlí, larvy. Milují slavnost na mravenci a pavouky, kobylky a kobylky. Z krmiv rostlinného původu jsou upřednostňovány ledviny a semena vytrvalých tráv, bobulí a divokého ovoce. Často hejny zničují rýži a jiné kulturní oblasti.

V zimě tvoří ptáci velké hejny, dosahující až 200 jedinců. Díky tomu je snazší vyhledávat a vybírat zdroje pod sněhem. U plodů stromů a vysokých křovin mohou startovat plody.

Barbary jarabina

To se nachází ve všech zemích severní Afriky z Egypta do Maroka, stejně jako na Kanárských ostrovech, na Sicílii, na ostrově Homér. Umístěny v blízkosti pěstované půdy, v otevřených podhorských oblastech, v blízkosti hustých houštin euphorbia a eukalyptových lesů. Odlišuje se od ostatních druhů v jediném způsobu života.

Strava se skládá ze živočišných a rostlinných potravin. Podíl krmiv v denní stravě může dosáhnout až 25%. Partridges jíst různé druhy hmyzu a bezobratlých, upřednostňovat mravence a termity, pavouky, larvy, housenky a malé brouky. Jezdí v zemědělských polích obiloviny, rád hájí hrozny, mladé šťavnaté pupeny a listy. Stejně jako všechny ostatní druhy, zvedá semena rostlin od země, kopí kořeny a žárovky.

Ptarmigan

Největší představitel tohoto druhu žije na rozsáhlém území od jižních oblastí Saúdské Arábie až po Jemen a Omán. Vyskytuje se v pouštních a stepních oblastech a v horských oblastech v nadmořské výšce až 1500 metrů.

Ptáci se živí nejrůznějšími rostlinnými potravinami: mladé větve keřů, trní, listy a výhonky, pupeny a pupeny, bobule, oříšky, stromové ovoce, sušené vejce. Vykopněte kořeny a žárovky vytrvalců. Důležitou součástí stravy jsou potraviny živočišného původu. Kekliki jedí malé bezobratlé: červy, slimáky a slimáky. Od hmyzu preferují pavouky a pavouky, kobylky, chyby a velké mravence. Někdy se jedí vejce menších ptáků.

Dietní jitroce pro domácí údržbu

Tam je chybný názor, že jitroce rokle na chlebové drobky. Přes jeho malou velikost má pták dobrou chuť k jídlu a potřebuje kompletní a vyvážené krmivo.

Obsahují kekliky kvůli maso: je to velmi chutné a zdravé. A tyto vlastnosti ovlivňují správnou výživu.

Krmení jitrocelů doma je někdy obtížné: ulovené ptáky mohou zemřít hladem, ale neznámé potraviny. Proto by měla být strava, která se liší podle sezóny, druhu ječmene a věku, co nejblíže přírodnímu. A sestávají z:

  • Semena různých divokých bylin a bobulí,
  • Obiloviny,
  • Krmivo pro zvířata,
  • Ovoce a drcená kořenová zelenina,
  • Ořechy

Hlavní požadavek na krmivo: čistý a čerstvý. Je nepřijatelné, aby krmení ptáků zrno nebo semena s stopami formy, infekce houbou. Zrnková směs by měla být promyta a vysušena při teplotě 60 ° C.

Keklíkům v klecích se podává méně jídla než ti, kteří žijí v voliérech. Omezený pohyb s bohatou výživou vede k obezitě a smrti. Během období rozmnožování se denní dávka krmiva zvyšuje kvůli sukulentnímu krmive a krmení zvířat. S nedostatkem jídla budou holky slabé a neudržitelné.

V průměru jeden dospělý pták konzumuje denně 75-85 gramů krmiva. V létě se většina denní dávky skládá z šťavnatých krmiv a zelených, v zimě - zrna a smíšeného krmiva. Jako vitamínové doplňky používají mouku a kosti a mouku z vojtěšky. Optimální varianta směsi zrna vypadá takto:

  • 35% pšenice,
  • 20% ječmene,
  • 20% kukuřice,
  • 10% čirok,
  • 10% proso,
  • 5% ovesu nebo lnu.

Pokud jde o jídlo, výhonky obilovin, nakrájené listy zelí, strouhanou mrkev a cukrovou řepu, jetel a lucerny, hmyz, bobulovité bobule, brusinky a vápno, vrcholky řepy a vařené brambory. V zimě jsou ptáci nabízeni mletým masem.

Krmivo je nastaveno dvakrát denně: v době od 7 do 8 hodin a po 2-3 hodinách v den.

Buďte vždycky
v náladě

Bílá korunka: fotografie a popis, lokalita a životní styl

Od masterweb

K dispozici po registraci

Bílá korunka je malý, ale velmi odolný pták. Žijící v arktickém a subarktickém pásmu se dobře přizpůsobuje životu v drsných podmínkách. V zimě ani těžké mrazy nejsou pro ni hrozné, protože její tělesná teplota vždy zůstává v rozmezí 45 stupňů. V tomto článku jsme pro Vás připravili kompletní popis bílé koroptvy, nezapomínáme ani na její nejbližší příbuzné.

Klasifikace

Bílá korunka je jedním z nejvíce severních ptáků v rodině. Ona bydlí tam, kde by její další bratři byli dlouho ochlazeni z chladu. Ale není sama. Za prvé, existuje celý rod bílých jitrocel, který patří k bažantské rodině a pořadí husí. Jednou se skládala ze šesti druhů, dnes však existují pouze tři: bílý, tundrový a bílý chřástal.

Všichni žijí výhradně v severní polokouli Země a mohou tolerovat nízké teploty. Oni jsou také odlišeni od jiných druhů delšími drápy, stejně jako husté a nadýchané peří pokrývající jejich nohy.

Ptarmigan ve velikosti menší než bílá. Obývá tundrovou zónu a alpský pás Cordillery, Pyrenejí, Alpy, Skandinávské hory, Japonsko a Altai. Její zimní oblečení je téměř úplně bílá, kromě černé oblasti nad zobákem a ocasem. Letní pero odpovídá odstínům plemen v ptačích stanovištích.

Bělokorčík je nejmenší člen rodu. Je distribuován v Severní Americe a nachází se v centrální Aljašce, na horách Britské Kolumbie, ve státě Washington, Wyoming a Montana. V zimním zbarvení ptáka na ocasu nejsou žádné černé skvrny, v létě mají muži a ženy na hlavě jasně červený hřeben.

Bílé jitroce: fotografie a vnější znaky

Z vnějšku vypadá pták jako tundra a bělopraská jitroce: malá hlava, krátký krk, malý zakřivený zobák a velké, neohrabané tělo se zaobleným tvarem. Ve velikosti těla dosahuje přibližně 35-40 centimetrů, váží asi 400-600 gramů.

Sexuální dimorfismus, tj. Rozdíly v barvení mužů a žen, se jasně projevuje až na jaře. Ale sezónní barva je mnohem nápadnější. V zimě je lokalita ječmene často pokrytá sněhem a pro sloučení s prostředím se stává sněhově bílým. Pouze krajní ocasní ocasní peří a perové křídla zůstávají černé.

Na začátku jara, ženy zůstávají bílé a hlava, krk a hrudník mužů jsou namalovány v červených a hnědých odstínech. Jejich obočí se stává jasně červené, aby přitáhlo pozornost svého partnera. V létě jsou obě pohlaví úplně zbarvené hnědé a snadno se maskují mezi větvemi a houštinami.

Plocha

V minulých epochách bylo klima planety mnohem chladnější a těžší a jitroce se mohly šířit mnohem širší než dnes. Paleontologové tvrdí, že v době pleistocénu byli usazeni v jižní Evropě a na Balkáně, na Ukrajině, v Maďarsku a dokonce i na Krymu.

Kde dnes žijí bělopříbrné ptáci? V současnosti jejich rozsah zahrnuje především arktické a subarktické zóny, jakož i horské subalpinské pásy. Nacházejí se především na území lesních bažin a tundry Ruska, USA, Kanady, Skandinávských a pobaltských zemí. Ptáci se však nacházejí také v lesních stepích v severním Kazachstánu, v horách Mongolska, ve Skotsku a na vřesovských loukách Velké Británie. Žijí v České republice, Irsku a Německu. Nenalezli se v Grónsku, na Islandu a příliš blízko Arktickému kruhu. Nejsevernější oblasti jejich rozložení jsou v zeměpisné šířce 76 stupňů, nejjižněji - v zeměpisné šířce 45-60 stupňů.

Subspecies

Kvůli rozsáhlému území biotopu se mohou bílé jitrocely v různých oblastech mírně lišit v barvě a životním stylu. V tomto ohledu je izolován od 15 do 20 poddruhů ptáků. Každá z nich má velmi úzký rozsah. Například irský a skotský poddruh, který místní obyvatelé obvykle nazývají Graus, žijí na vřesovcích v těchto zemích. V zimě zůstávají hnědé a bílá barva je přítomna pouze na peřích nohou a břicha.

V Altai a severovýchodním Kazachstánu se nachází velká bílá korýš, na severu Sibiře - severní Sibiř, v evropské části Ruska - střední Rus, a na Sachalin a Kamčatka - Sachalin.

Většina poddruhů je sedavá a přítomná po celý rok ve stejné oblasti. Ptáci, kteří obývají severní oblasti v zimě, se pohybují na jih dvě stě nebo dokonce tisíce kilometrů.

Způsob života

Bílá korýš je sedavý pták, velmi klidný a opatrný. Její let je rychlé klapání křídla, které se střídají s klouzáním vzduchem. Ale zřídka letí, pohybuje se hlavně na zemi.

Kvalifikovaná kamufláž a rychlé nohy pomáhají jarabům přežít. Na jaře žijí ve dvojicích, pečují o potomky společně a v zimě se mohou setkat v malých hejnech 10-15 ptáků. Ideálním místem pro hnízdění je území s mozaiky zalesněnými a bažinatými krajinami. Částice jako poloprostorové oblasti na okrajích močálů, pokryté trpasličími stromy, keřmi a vřesem.

Během dne vyhledávají jídlo a v noci spí v houštinách na zemi. V zimním období se vrhnou do sněhu, aby se schovali před chladem a nepřáteli. Partridges se pohybují téměř tiše a bez povšimnutí, a setkali se s dravcem, zmrazili na místě. Pokud nemáte kam jít vůbec, letí tak náhle a docela hlučně.

Co jíst jitroce?

V prvních týdnech života jedlí kuřata kuřata, hmyz, červy a další drobná zvířata. Protein podporuje růst mladého těla, pomáhá mu zesílit a formovat správně. Vyrůstají, ptáci jdou na zelenou stravu.

V zimě jejich jídlo není příliš rozmanité. Partridges udržují blízko vrb, břízy a jiných stromů, krmení na jejich výhonky. S příchodem tepla se přecházejí na pupeny, náušnice keřů a stromů, krmit se zrny a květiny z bylin. Oblíbenou pochoutkou ptáků jsou borůvky, borůvky, divoký rozmarýn, brusinky, langusty, medvěd, ostružina. V blízkosti jejich houštin, je nejvíce pravděpodobné,

Chov

Partridges jsou zpravidla monogamní a vybírají jeden pár pro sebe, s nímž budou chovat mláďata. Někdy si jeden muž zvolí dvě ženy, ale toto je spíše výjimka než pravidlo. Na jaře se hromady hejnů jitrocelů rozpadají a začíná aktivní hledání partnerů. Muži oblékli šaty, hledali místo k hnízdění a začali bojovat o ženu.

V tomto okamžiku se tiché a nenápadné ptáky zcela změnily. Kuropáci bojují s soupeři, hlídají jejich území a jejich třesoucí se romantické clucking se slyší kolem tundry nepřetržitě.

Jeden pár zaujímá rozlohu od 0,20 do 7 hektarů. Každá z nich musí mít kopce, na němž kopáček vykoná strážní službu, zatímco jeho paní inkubuje vajíčka. Ptáci se hnízdí na zemi v blízkosti křoví nebo v otevřených oblastech, často v poloze mezi nárazy.

Pikantní vejce ve tvaru hrušky se po páření objevují asi týden nebo dva. Několikrát je jitrocec odstaven hledat jídlo. V tuto chvíli ji musí muž doprovázet. 20 dní po pokládání se objeví kuřata a po 10 dnech se naučí létat a mohou se překlopit na krátké vzdálenosti.

Červená kniha

Ptarmigan v minulosti byl považován za typický pták hory-tundra, který byl často nalezen v lesních bažinách a vysokohorských loukách. Taková hojnost hry nedokázala přilákat lovce a XX století na mnoha územích se pták stal vzácností. Byl téměř vyhuben v Litvě, v oblasti Kaliningradu av některých dalších evropských oblastech. Vedle lovu, odvodnění mokřadů a hospodářský rozvoj míst jeho osídlení sloužily jako negativní faktor pro život ptáka.

Dnes je v červených knihách mnoha států uvedeno jako "zmenšování čísel". V určitých oblastech řady se setkává s úplným vyhubením. Takto se pták již nenachází na území Moskvy, Ryazanu, Tuly, v Čuvaši, Mordovii, Mari republice. Od roku 1981 je v červené knize Běloruska ohrožený druh.

Nejsou k dispozici žádné údaje o celkovém počtu ptáků, protože je v mnoha lokalitách extrémně vzácné a sporadické. Jedním z důvodů snížení počtu jitrocelů je oteplování klimatu a zvýšení zimních teplot. V chladném období potřebují sníh, jinak se ptáci stanou příliš nápadnými a jsou dobrým cílem pro dravce. Pokud je v zimě málo srážek, pak velká část jitrocelů riskuje, že nepřežije až do jara.

Jak žije a chová bílá korunka

Bílá korýš je pták, který systematici odkazují na pořadí husí, podčeledi tetřevu. Je bílá pouze v zimě, protože žije ve velmi drsných podmínkách dlouhé zimy.

Bílá korýš je pták, který se taxonomisté odvolávají na pořadí husí, podčeledi tetříva

Hlavní charakteristiky formuláře

Jitročina je pták, jehož velikost se vejde do intervalu mezi domácí kuřecím masem a bažant. Někdy dospělí ptáci v letech s dobrými podmínkami krmení dosahují velikostí větších než domácí kuřata. Je to však kvůli akumulaci podkožního tuku, který může být rychle zlikvidován v zimním krmive. Vizuálně se velikost této polární slepice zvyšuje kvůli dobrému krytu peří a silné vrstvě chmýří.

Parametry průměrného reprezentanta tohoto typu jsou následující:

  1. Tvar těla je obvykle kuřecí, avšak s různými proporcemi. Má jednodušší a rovnější přistání.
  2. Délka těla od špičky ocasu po zobák je od 33 do 40 cm, váha menší než kilogram - od 500 do 800 g.
  3. Hlava a oči jsou malé, krk je krátký.
  4. Zobák pro býložravého ptáka vypadá divně. Je krátký a ohnutý.
  5. Nohy jsou také krátké, vybavené dlouhým načechraným peřím, které hrají roli sněžnic.
  6. Křídla jsou malá, což má vliv na charakter letu.
  7. Charakteristickým znakem jsou dlouhé a houževnaté drápy. Jejich úkolem je vykopat sníh a zůstat na zemi v silném větru.

Bílá korunka je typickým představitelem tundry a lesní tundry. Kromě toho tento pták našel svou ekologickou výluhu v tundře v horách mimo lesní zónu.

Galerie: bílá jarabina (25 fotek)

Bílá jarní kuřata (video)

Adaptabilita k životu v drsných podmínkách

Bílá jelena žije v tundře hlavně mezi sněhem. Nicméně, po několik měsíců, i zde přichází období rychlého růstu rostlin, kvetení a plodů.

Za takových podmínek se stane velmi důležitým maskování. Během zimy je bílá korunka naprosto bílá. Černý má pouze zobák, oči a vnější ocasní peří. Tyto skvrny však neodhalují zasněženou slepici, ale spíše erodují její obrysy.

Čerstvá jarní sezóna má čtyři sezónní barvy: zimu, jaro, léto a podzim. Nicméně, čtyřnásobek barvy je změněn pouze mužem, žena stojí jen tři změny opeření.

Na jaře samice rychle mění zimní opeření na letní. Mužská jarní jar udržuje zimní oblečení na jaře. Nicméně, on dělá některé změny na to. Většina těla tohoto ptáka je bílá, ale hlava a krk již získávají hnědou barvu. Navíc má jasně červené obočí.

V létě se bílá kukuřice stává červenohnědou. Pouze spodní část těla zůstává bílá. To je také převlek, ale pouze proti obloze. Také pod letícím ptákem by neměli být vidět ti, s nimiž by se tundrová korýška nechtěla setkat.

Proto jsou ptáci maskovaní v letní rozmanitosti tundry, kde je zelená barva kombinována s hojným množstvím hub, kvetoucích rostlin, kamenitých ploch atd.

Na podzim se barva peří dostane více žlutých, červených a oranžových odstínů. Jedná se o adaptaci na vzpoura barev, která převládá v podzimní tundře.

Životní styl a výživa

Polární ptačí koroptev žije hlavně v tundře. Na stromech v zóně les-tundra se však nachází. Někdy dokonce letí do zóny severních nebo horských jehličnatých lesů. To se obvykle děje během let hladomoru.

Nechuť lesa u tohoto ptáka je také spojena s tím, že letí špatně. Nicméně, stromy mohou zůstat neotavshih semena, zatímco všechny tundra je již pokryta sněhem.

Tundra jitrocec se živí hlavně rostlinnými potravinami. Letní výživa dospělého ptáka se skládá především z listů, bobulí, semen, květů z rostlin. Nestlings obyčejně živí hmyzem, ačkoli oni mohou konzumovat bobule s listy. Faktem je, že na zvířecích veverkách a tucích rostou mnohem rychleji malí grourovi a pak snáze tolerují první zimu svého života.

V tundře se vyskytuje bílá korunka, většinou ve sněhu

Dospělí ptáci, kteří jedí rostlinné potraviny v létě, jsou také pozorováni po jídle hmyzu, červů a dalších bezobratlých z tundry. To je dobrý způsob, jak nahromadit tuky, aby se lépe přežil zimní chlad.

Životní styl tohoto ptáka je denní. V noci se ukryje na odlehlých místech a sedí tam velmi tiše. V zimě se úplně ucpává ve sněhu. Tento návyk zachrání ptáka před chladným počasím, větrem a dravcem. V takovém přístřešku však existuje jedno nebezpečí. Na jaře, kdy dochází ke kontrastu teplot, se na sněhu vytvoří ledová kůra. Pokud se pták v teplém večeru vydal do sněhu a ráno ztuhne, pak pták riskuje, že se zatahne ve sněhu, protože nemusí mít dostatečnou sílu, aby zlomil ledovou kůru.

Jde o oblíbený způsob pohybu tohoto ptáka. U takových krátkých nohou je překvapivá rychlost, kterou se slepice pohybuje podél země.

Velká běloploutví (video)

Reprodukce a sexuální výběr

Kuřecí ptáci jsou známí svými turbulentními proudy. Některé z nich jsou omezeny na písně a tance, které napodobují boje. Existují však ptáci, kteří opravdu bojují nejen s krví, ale také se smrtí. Každý ví, jak je domácí kohoutek prudký. Ale boje s mužskými jitrocemi nebyly sledovány všemi. Mezitím je divadlo fascinující a působivé.

Na jaře, kdy se sníh ještě úplně nerozplynil, jitroce se rozptýlily, aby se živily rozmraženými skvrnami. V této době muži hledají vhodnou chovnou oblast. Dalším stupněm sexuálního chování by mělo být fantazie pro ženu. Nicméně, mnoho mužů není až do sňatkových her, protože mezi nimi vybuchují intenzivní zápasy pro hnízdění.

Každý takový souboj se v každém případě stává součástí sexuálního chování. Zatímco muži bojují zuřivě, skákají, stoupají, naskakivaja a tlačí drápy a zobáky do nepřítele, ženy opouštějí a sledují. Nakonec se postará o vítěze boje, i když samice nejde vždy nejvíce agresivní bojovník.

Všechny zápasy skončí a ženy se nakonec stanou předmětem krásného a energického kluka. Muž letí, současně provádí manželskou píseň. Na zemi také dělá zvláštní výkřiky a má různé pózy. V posledním okamžiku nadzemního proudění na zemi, pes sleduje ženu a neustále tančí kolem ní.

V okamžiku takového násilného bičování se ptáci stanou extrémně zranitelnými, protože si nic nevidí. Člověk se může přiblížit k takovým párům, aniž by způsobil jakoukoli reakci na ptáky. Někdy se zdá, že jitrocety vidí všechno, ale opravdu nechtějí být z tak důležité události ve svém životě odvráceni.

Faktem je, že polární jitroce jsou monogamní ptáci. Po všech těchto bojích, tancích a žetonech budou muset žít společně po všechny roky, které jim byly přiděleny osudem.

Poté, co dělí dělohy, rozdělíme se na dvojice, počkáme na trvalé teplé počasí, začne hnízdění. Samice je zapojena do hnízdo zařízení. Hlavním úkolem v tomto procesu je nalézt odlehlé místo. Poté, někde pod křovím nebo za kamením, samice se silnými drápy dělá díru a obloží ji rostlinným materiálem.

Obvykle se v takovém hnízdě objeví 7 až 20 vajec. Jejich tvar je hruškovitý, barva je různorodá. Na větvičky a listy tundrových rostlin se tyto bledě nažloutlé a okrové žloutky s hnědými skvrnami a tečkami vajec zcela spojují s pozadím. Důležitou roli při konzervování vajec je jejich forma. Objekty ve tvaru hrušky se obvykle nikam nehýbejí, ale otáčí se kolem své vlastní osy.

Sedící na hnízdo, žena až do poslední chvíle se snaží najít sebe a hnízdo. Člověk se může přiblížit k ptákovi, ale v jisté kritické vzdálenosti se samice sundá a v každém případě odvádí pozornost k sobě. Muž se také podílí na ochraně hnízda, snaží se svým demonstračním chováním vzít osobu nebo dravce na bezpečnou vzdálenost pro hnízdo.

Po třech týdnech mláďata opouštějí vajíčka, vyschnou a poté mohou bezprostředně následovat své rodiče. Samice odvádí mláďata od hnízda a vybírá chráněná místa. Muž se drží blízko svých kuřat a stará se o ně spolu se ženou.

Pro období pěstování potomstva je zapomenut celý spor. Různé mláďata s rodiči lze kombinovat do jednoho putování. V něm všichni dospělí ptáci chrání všechny děti.

Péče o potomky trvá asi dva měsíce. Na podzim začínají mladé koruny samostatný život a na jaře, pokud přežijí zimu, tvoří jejich manželský pár.

Přečtěte Si Více O Výhodách Produktů

Srvátka: výhody a poškození

Srvátka se považuje za zbytkovou kapalinu, která je výsledkem produkce mléka. Naše babičky připravily lahodné lívance, rudé koláče a mnozí si stále věří, že tam končí syrovátka.

Čtěte Více

Jak používat olej z bavlníkových semen v kosmetologii a vaření pro zdraví a krásu

K dnešnímu dni existuje mnoho kosmetiky, které jsou vyráběny pod různými značkami. Vždy však obsahují chemické složky. U značkových výrobků tyto součásti nezpůsobují žádné zvláštní škody, nicméně dermis je pro každého jiný, a proto je těžké předem říci, jak reaguje na prvky.

Čtěte Více

Dieta od odborníka na výživu

Diety od profesionálních odborníků na výživu - nejlepší možnost pro ty, kteří chtějí zhubnout a současně nepoškozují vaše tělo. Tyto diety rozvíjejí celé potravinářské instituce, na nichž se specializují profesionální lékaři na otázky eutrofie.

Čtěte Více