Co jí tetřev?

Grouse je pták "býložravce", lze dokonce říci, že základem jeho stravy je dřevěné jídlo. Kromě černé tetřevy existuje tato preference pro "chutě" kromě koček, losů a bobrů. Samozřejmostí je rozmanitost a rozdíly ve stravě, je spjata především s ročním obdobím.

V létě se tento pták živí listy, pupeny a květiny z rostlin a stromů, jako "pochoutka", semenáčků obilí a jetele. Jakmile berry začínají dozrávat (stejná borůvka, borůvka, borůvka, atd.), Okamžitě se stávají doplňkem krmiva.

V zimě, samozřejmě, ještě chudší. V chladné sezóně se kolem pupenů rozkládá černá talupa, špičky větví listnatých stromů, jako je bříza, osika, olše, a také jehlice borovice. Samozřejmě, dřevěná základna (větev) je špatně vyživována a téměř nesnesitelná tělem, ale jsou kambicové buňky (v kůře, ledvinách a náušnicích), které poskytují nezbytné množství živin.

Schopnost recyklovat toto vše je zásluhou zpočátku zobáku (s nímž může kousat černá tetřívka) a ptačího žaludku, který je ve skutečnosti stejný jako u všech kuřat. Mechanické broušení probíhá v žaludku, nebo spíše broušení vnitřními záhyby žaludku a stejnými malými kameny, které se pták pro tyto účely specificky hromadí.

Nemůžu zastavit a proteinové jídlo. Její černohlávek se zpravidla používá k podávání kuřat. Tu a mravenci vejce, slimáci, různý hmyz a jejich larvy. Díky tomu mláďata rostou rychleji.

A jako odkaz: Grouse je obyčejný pták. Mohou měnit své stanoviště pouze kvůli neschopnosti krmení v této oblasti. Ale vrátí se ve správný čas.

Co se třešně živí

Grouse je lesní a lesní stepní pták. Zaberá okraje, malé čepelky a kopce pokryté keřmi. Miluje bobule a mladé pupeny břízy, olše a osika. Zahrnuje širokou škálu stanovišť, včetně paleoarktických a neoarktických území.

Pták černý tetřev: popis

Grouse je velký pták s hustou a mohutnou stavbou, malou hlavou a krátkým krkem. Hmotnost může dosáhnout šest a půl kilogramu. V délce dosahuje až 1,1 metru. Od ostatních členů řádu kuřat se odlišuje plně opeřeným metatarsem a nosními dírkami. Většina tetrů má také podnožky a podstavce prstů. V oblasti očí černého jelena prochází nahý kroužek s mastným červeným pigmentem.

Zobák je krátký, v horní části vyboulený a tlustý na základně (jeho šířka obvykle překračuje výšku). Nostrilky skryté pod malým peřím. Křídla - krátké, zaoblené. Chráněný, zkrácený tvar. Nohy - pernaté. Přední tlapky na nohách jsou spojeny membránou, zadní strana má vyšší polohu a je opatřena opeřeným pálením. Černé tetříky jsou charakterizovány dimorfismem, tj. V barvě opeření, samci se liší od žen, které jsou nejméně pestré a jsou maskovanější v barvě.

Druhy trávníků

Dnes je tetřevnatá rodina složena ze 17 druhů, sdružených v 8 rodech, mezi něž patří:

  • Bonasa (lysé hlízy) - obyčejný, límec a Severtsov;
  • Centrocercus (černá tetřev) - obyčejný šalvěj a Centrocercus minimus;
  • Dendrapagus (modrá třešeň), který zahrnuje jeho eponymní druhy;
  • Falcipennis (černá tetřev) - obyčejný a kanadský;
  • Lagopus - bělásek obecný, bělásek a tundra;
  • Lyrurus (černý grouz) - kavkazský a černý břečťan;
  • Tetrao (dřevo-tetřev) - obyčejný a kamenný;
  • Tympanuchus (louka černá tetřev) je obyčejná louka a ostrá-sledoval.

Třeboňský habet

Hřebenatka obývá lesní stepi a lesní území euroasijského regionu, od východních oblastí Pyrenejí až po východní část Manchurie, a proto se může nacházet stejně tak v Skotsku, tak v Mongolsku. Habitát tohoto ptáka zahrnuje:

  • palearktickou zónou (kavkazská tetřev, kámen a hnědý tetřev, černá třešeň - Kosach);
  • Neoarktická zóna (jarožce, hlíznatka, tetřev obecný, společná a kavkazská černá třešeň, kamenná hlíva).

Neoarktický region zahrnuje země starého a nového světa, které se nacházejí v mírné klimatické zóně - to jsou Severní Amerika, Asie a Evropa. Na území Ruské federace se vyskytuje 8 druhů tetrů: tetřev, tetřev hnědý, kámen a tetřev obecný, kavkazská třešeň, Kosach, bílé a tundrové jitroce.

Pro období hnízdění se hnědá třešeň vyhýbá hluchým lesům s vysokými stromy, v blízkosti je lesy a osiky s požáry a rozsáhlými řízky, březové lesy, které se střídají s obilnými plodinami, vzácnými nízkými lesy a okraji, kde jsou sušiny a bobule.

Co jí černou tetru

Grouse je převážně bylinožravý pták. Konzumují potravu pro zvířata v raném věku, kuřata, ale časem přestává být pro ně důležitá. Zvláštní rozmanitost krmiv je pozorována v období jara a léta. Poté černá tetřívka jedí semena, květy, pupeny, pupeny, listy četných keřů a bylinných rostlin, které se liší v závislosti na zeměpisné oblasti.

V zimě černá třešeň převážně sbírá výhonky, náušnice a pupeny stromů - osika, vrba, olše a bříza. On také živí "zimní" borovice kužele a borůvky jalovce. Ale v prvních dnech svého života potřebují černá tetřev výhradně krmení zvířat a jedí mouchy, komáři, cikády, pavouci, štěnice, mravenci, housenky, brouci a další hmyz. Trávicí systém dospělé černohlávek musí obsahovat malé oblázky, které usnadňují trávení krmiva a přispívají k jejich broušení.

Těžký proud

Významné změny v chování černohlávek začínají okamžitě s nástupem prvních znaků jara. Jalovce se stává aktivnější a živější, což přímo předchází začátku proudu, který se v březnu nachází na různých datech, založených na zeměpisné oblasti těchto ptáků.

U černé třeště, stepní plochy, někdy 5-6 km od lesa, jsou vybrány tuberkuliny na povodňových loukách pokryté keři, lesní hrany, listy a louky. Místa pro proud jsou zpravidla konstantní a nemění se, takže je snadné, aby lovci svalili černohlávek pomocí metody sit-up. Mezi prvními se objevují staří muži a po nějaké době se k nim přidávají mladí. Silnější jedinci v loňském roce se účastní současného společně s dospělým ptákem, slabší zůstávají na okraji, držící se na okrajích tokovishch.

Houslový song se skládá ze dvou částí. V první se ptáci nacházejí ve stromech, odkud dávají zvuky připomínající hnízdění holubů - to je takzvaný mumlár, který se slyší asi dva nebo tři kilometry a utopí hlasy všech ostatních ptáků. Ve druhé části písně, nazývané chufykanie, černá tetřev, je důležité mluvit na zemi, otáčet ocasem, foukat krk a házet zpět hlavu.

Brutální souboje začínají mezi muži, ve kterých se chovají přesně jako pravidelní kohouti a snaží se navzájem bolestně útočit. Ztráta je považována za černou tetru, která opustila bojiště. Počet mužů, kteří se shromažďují v tokovisku, se často liší od několika až desítek nebo dokonce stovek osob na těch místech, kde žije velmi velké množství tetřev. Během proudu ženy zůstávají na okraji trávníků, čekají na vítěze a dorazí pouze při západu slunce a při východu slunce.

Grouse Nest

Černé hnízdo hnízdí v sousedství s místy růstu divokých bobulí - blíže k jahodám, borůvkám a kamennému bobu, s nimiž se živí mladé živočichové. Místa pro kladení vajec se vybírají pod rouškou křovinné vegetace. Vnější hnízdo vypadá zvenčí jako malá deprese v půdě, posetá listy, stonky, větvičky, peří a mech. Hloubka zásobníku dosahuje 4 až 6 centimetrů, průměr - od 16 do 22 centimetrů.

Celkově existují 4-14 vajec (obvykle 6-8) světle okrového tónu a tmavě hnědavé skvrny. Počet vložených vajec závisí na výnosu / selhání plodin v roce: menší počet znamená nedostatek krmiva. Štěpení začíná bezprostředně po položení posledního vejce. V jižních oblastech začíná toto období na začátku května, na severu - na konci května a na začátku června. Je zajímavé, že staré samice hnízdí dříve než mladé. V případě ztráty zdiva mohou odložit druhý, kvůli němuž je čas broodování v černohlávek velice napnutý a nemá jasné hranice.

pomůže psychologii

Můžete poradit něco rozumného z psychologie pomoci? Ujasím si otázku: nejsem matka Teresa vůbec, ale čas od času se snažím někomu pomáhat, například nejjednodušší věc - s penězi, kdybych... Více →

Kde bydlí, jak to vypadá, kolik žije pták a jak se živí černá talupa

Příroda nepřestává ohromovat člověka různorodými barvami, bizarními tvary a úžasným chováním jednotlivých představitelů flóry a fauny. Zvláštní místo v celé této rozmanitosti zaujímají ptáci. Hlasy, návyky, vzhled mnoha, zejména nejjasnějších představitelů, se již dávno staly názvem domácnosti. Všichni zná trilingy, kohouty. Jak vypadá černá tetřev, co se živí, kde žije, v jakých oblastech hledat a jak najít jarní proud, jen málo lidí ví.

Pták černý tetřev: popis

Rozmanitý, nepřehledný pták o velikosti malého kuřete je samičí černá tetřev. Větší a světlejší s barvou, od modré s černé až zelené s fialovou nebo bílou - to je černá třela. Rozdělení barev dovoluje malému počtu samic volit pár z velkého množství pestrobarevných a atraktivních samců.

Velikost jednotlivých jedinců je charakteristická pro pořadí kuřat:

  • ženy dosahují délky přesahující 40 cm s hmotností do 1 kg;
  • muži jsou větší - délka více než 50 cm, vážící až 1,5 kg.

Odlišují se od ostatních představitelů kuřat, černohlávek s plstěným metatarzem a hustými peřími a nosními dírkami. Většina zástupců tetřev má také peří na podkladech prstů.

Muži poskytují jedinečnou krásu expresivním obočím jasně červené barvy a ocas rozdělený ve tvaru lyre - na černou barvu s fialovým odstínem a zdobený sněhově bílým peřím zespodu. Nenápadné zbarvení samic má také svůj rozdíl, vyjádřené příčnými šedými, žlutými a hnědými pruhy s bílým peřím na spodní straně ocasu.

  • krátký vybuchující zobák;
  • nozdry skryté peřím;
  • zaoblené krátké křídla;
  • zkrácený řez ocasem;
  • pernaté nohy;
  • membrány na přední straně prstů;
  • dimorfismus - rozdíl mezi barvami žen a mužů.

Kde žije černá talupa?

Geografie rodiny tetřev je reprezentována jak různými zeměpisnými šířkami a kontinenty. Existují různé druhy ptáků:

  • v Severní Americe - v otevřených prostorech Kanady a Aljašky;
  • v Evropě, od Britských ostrovů po Alpy a Ardeny;
  • v Eurasii - od Baltu po Ukrajinu;
  • v regionech Kursk a Volgograd v Rusku;
  • v severní části Bajkal a v regionu Ussuri.

Pták se nachází v lesoparku a lesních územích, v oblasti paleokarpatských a neokarpických. Jejich stanoviště je neomezené, stejně jako počet druhů a poddruhů ptáků. Jedná se o kavkazské, kamenné, obyčejné, kosachy, dřevité grousy, lesní grousy, divoké tetříky, jitroce a další zástupce tetřevnatka.

Během hnízdění ptáci migrují na lípy a osiky od hlubokých lesů s vysokými stromy a blíže ke spáleninám a výplakům střídajícím se s polí, kde můžete využít z obilovin. Při neexistenci vhodných podmínek mohou hnízda vybavit v březových lesích, řídce nízkých lesních a lesních hranách, v blízkosti suchých míst a bobulí. Často se nachází na okraji zemědělské půdy a vodních louček. Nejoblíbenějším místem jsou břízy, což je důvod, proč se v Německu černohlávek nazývají ptáky břízy.

Co jí černou tetru

Dietní koktejl je stejně rozmanitý jako jeho biotop. Základem stravy jsou krmiva rostlinného původu. Různé bobule, semena, rostlinné pupeny - výběr a konkrétní druhy závisí na zeměpisné poloze biotopu každého druhu.

Sezónní změny ve stravě také určuje zeměpisná šířka, ve které žije balení. Může se jednat o různé kombinace břízy a náušnic, bobulí divoké, jalovce. Na vysočinách může zimní výživa zahrnovat mladé jehlice a semena smrku.

Krmení kuřat má své vlastní vlastnosti. Během období růstu potřebují bílkovinné potraviny, s nimiž černí dodávají spoustu potomků. Jedná se především o nejrůznější zástupce hmyzu - kobylky, cikády, muchy, brouci, pavouky, chyby, mravence, housenky, komáři. Když odchází z raného věku, zvířecí potravina ztrácí svou důležitost a pták přechází na konzumaci velkých objemů semen, květů, pupenů, květenství, listů keřů a bylinných rostlin.

Základem stravy jsou krmiva rostlinného původu.

V zimě se jedná o výhonky, náušnice a pupeny stromů - bříza, olše, vrba a osika. Také ptáci se snaží dostat "zimní" borové kužele a borůvky jalovce.

Je to důležité! Povinná složka stravy dospělého zástupce tetře - malých oblázků. Pomáhají usnadňovat trávení krmiva broušením do husté hmoty.

Těžký proud

S nástupem jara se mění chování ptáků. Stávají se aktivnějšími a živějšími, což naznačuje bezprostřední nástup blížícího se období páření, který je specielní pro černé tetřevy a klesá v březnu. Má své vlastní jedinečné jméno - proud. Kombinuje dva významy - na jedné straně jde o proces výběru partnerů a vytvoření dvojice černohnědých a grousů - současný a na druhé straně místo manželských her - proud.

Stupňovité oblasti, otevřené lesní nebo povodňové louky, louky, okraje a okraje lesa slouží jako proud. Po výběru jednoho místa proudu ho ptáci nemění - zůstává konstantní. To umožňuje lovcům návrat z lovu s velkým množstvím kořisti. Hlavní věc je znát určité místo a jen počkat na čas v záloze, aby se vytvořila řada přesných zásahů.

První se objevuje u současných starých mužů. Postupem času se jim podaří ulovit mladší lidi. Muži v posledním ročníku se mohou účastnit současného zápasu za stejných podmínek jako dospělí zástupci. Slabý musí udržet okraj proudu, pohledem na soutěž ze strany.

Tokování začíná projevy muži. Předvádějí své ctnosti teetherům, nejprve hrají originální písně připomínající nudný šelest a pak se přesouvají k tanečním elementům - chmýří se po jejich chvostách, je důležité nechat se na zemi a vyzařovat další zvuky - chufykanie. Prezentace končí bojem žadatelů, podobně jako kohoutek, když se soupeři snaží na sebe navzájem bolet. Během bitvy je černá třešeň tak zaujatá v akci, že si nic nevidí. To z nich dělá snadnou kořist pro lovce, kteří dali černé třeboňce přezdívku - hluchou hluchotu. Ztrácí ten, kdo opustí bitevní pole. Během toku proudů na proudu lze shromáždit od dvou jednotek až po dva tucty a někdy i stovky mužů.

Do konce bojů přicházejí černoši, pozdravili vítěze a s nimi byli sundáni z tokishchy za účelem páření. Ženy si neuvádějí spěch, aby si vybraly muže, a ve skutečnosti je na nich, aby měli toto právo a čekali na rozhodnutí nejtrvalejšího a nejsilnějšího zástupce.

Grouse Nest

Všechna tetrova, bez ohledu na typ a zeměpisnou polohu, žije ve velkých hejnech. Životní styl vede sedavě. Při hledání jídla nebo v případě nebezpečí, hejno dělá lety přes poměrně velké (až 10 km) vzdálenosti. Létají krásně, ale raději tráví více času na zemi, kde zajišťují místa pro hnízdění.

Typicky je hnízdo malé díry lemované starými listy, peřími a mechem, které se mísí s malými větvičkami. Hloubka zásobníku se pohybuje od 4 do 6 centimetrů a má průměr 16 až 22 centimetrů. Skrýt hnízdo v houštinách. Umístění je vybráno nedaleko od bobule - pole z borůvky, jahody, kosti, které budou jídlo pro budoucí kuřata.

Plné pokládání má od 4 do 14 vajec, průměr je 6-8 vajec, které mají světle okrový tón s hnědavými skvrnami. Počet vajíček položených slepicemi ovlivňuje výnos roku. Čím menší příležitost získat dobré jídlo, tím méně bude vajíčka. Nedostatek potravy ovlivňuje nejen počet mladých zvířat, ale také jejich zdraví. Proto příroda okamžitě opravuje kvantitativní ukazatele.

Trápení na hnízdě

Jakmile samice položí poslední vejce, začne se šrafování. Na jihu tato doba spadá na začátku května, na severu na konci května nebo na začátku června. Zajímavý fakt! Starší samice začínají chovat dříve než mladé. To je způsobeno skutečností, že pokud z nějakého důvodu ztratí zdiva, mohou mít čas odložit a posadit druhou. Doba vylíhnutí černohlávek tedy nemá jasné termíny a hranice, které se delší dobu prodlužují.

Po páření se muži neúčastní "rodinného života". Veškerá zodpovědnost za hnízdění, inkubaci a krmení kuřat padá na ženu. Potomci se objevují za měsíc, méně často - tři týdny po zahájení inkubace.

Zvířata a krmení černá tetřev

Sedavý životní styl tetřev a tetřev způsobuje, že se adaptují na přežití v chladné sezóně. Pokud pozorujete chování těchto ptáků v zimě, je jejich závislost na březových hájích jasná - bříza "náušnice" jsou oblíbenou pochoutkou černé tetřevy a základem jejich přežití v období hladů. Dobrým doplňkem stravy jsou také různé bobule keřů, které se schovávají pod sněhem a zachovávají si jejich výživové vlastnosti.

Druhou podmínkou nezbytnou pro úspěšné přežití v zimě je hluboký, nadýchaný sníh. Pokud je mráz mírný, stádo tráví téměř celý den ve stromu a z času na čas dělá malé lety do krmných míst. Večer, po jídle, se potápějí přímo ze stromů do sněhových vloček, kde se usadí na noc. V nejtěžších zimách, kdy teplota klesne pod 20-25 stupňů Celsia, mohou černé tetříky strávit několik dní ve sněhu. S příchodem rozmrazení se muži i ženy přesouvají na stromy, kde nejenom tráví celý den, ale také tráví noc.

Sedavý životní styl jalovce a tetřev se jim přizpůsobuje přežití během chladné sezóny.

Černohlávek žijící na vysočině, kde je zimní strava ještě málo vzácná než na pláních, má své vlastní prostředky k přežití. Dokonce se přizpůsobily krmení mladých jehel a semen smrku.

Druhy trávníků

Druhy černohlávek jsou velmi rozmanité. Jejich přitažlivé údaje o hmotnosti a chuti dělají ptáky předmětem lovu a jejich životní styl a zvyky usnadňují honit lovci. Dravé a bezděčné vyhubení těchto krásných ptáků uvrhlo některé druhy na pokraj vyhynutí. Abychom zabránili úplnému zmizení tetřev, byly uvedeny v červené knize.

Mezi nejznámější odrůdy patří:

  • černá třešeň nebo pole, louka;
  • Kavkazský;
  • modrá nebo kouřová;
  • šalvěj (palina).

Grouse-Kosach

Nejznámější, kvůli široké distribuci, je typ černé tetřevy. Je to s ním, s jeho barvením, charakteristickou formou ocasu, s bílým podbradím, který je spojen s amatéry a znalci fauny ptačího plemene černohlávek.

Kosachs lze nalézt na rozsáhlých plochách stepí, v lesních stepi a lesích ze švýcarských Alp a Velké Británie na západě až po Ussuri taigu na východě.

Pro osídlení vybírají hejna místa s otevřenými prostory - polí, louky, velké lesy, sousedící s lesními stromy, houštiny keřů, břízy a jehličnatých lesů. V létě slouží otevřené prostory a zemědělská půda jako zdroj potravy pro ně a keře poskytují bezpečné útočiště, kde se můžete snadno schovat od přirozených nepřátel (lišek) a lovců.

Kavkazský tetřev

Obdržel název podle stanoviště - toto je území Kavkazu a Turecka. Stáda kavkazského tetřevu se vyšplhají do vysočiny (až 3 km), kde vedou sedavý životní styl na svazích pokrytých rododendrony, jalovcem a malými ostrovy břízy. U chovných mláďat se sami sestoupí na 2,5 tisíce metrů, kde staví hnízda.

Oni se liší od svých blízkých příbuzných - kosachů - pouze v miniaturních velikostech - ženy nevyrůstají o více než 40 cm a nemají hmotnost nad 0,9 kg a samci - nejvýše 50 cm a 1,1 kg. Muži vypadají poněkudji - na dolní straně ocasu postrádají bílé peří a samotný ocas vypadá spíše jako háček, který se ohýbá dolů.

Dalším rozdílem mezi kavkazským tetřívem - při provádění páření, může být také aktuální sám. Tento druh černohlávek je ohrožen a je uveden v červené knize.

Černá tetřev

Málo známé, dokonce i mezi profesionálními ornitologové, pohled. To se nachází v severní Americe jižně od Aljašky a Kanady, na pláních a lesech v oblasti Skalistých hor. Obsahuje dvě velmi podobné odrůdy:

  • kouř - má barvu v tmavě šedých tónech;
  • modrá - nosí modrou a zelenou.

Čelo je buď oranžové nebo červené, podšálka je bílá. Ženy mají tradičně skromnou hnědavou barvu se šedými skvrnami a ocasem z tmavého odstínu.

Poté, co strávil jarní a letní sezónu mezi jehličnatými lesy na rovině, mláďata, které se chovají, stádo jde vysoko v horách, kde stráví celou zimu.

Černá tetřev

Největší členové rodiny tetříků. Žijte v obrovské Severní Americe. Na délku dosahují muži až 80 cm a váží asi 3 kg. Oni si zaslouží své jméno, stejně jako kavkazské černé tetřev, díky zvyku usazovat se u trpaslíků houštiny pelyně, které jsou hojně přítomny v jejich stanovištích - podhůří planiny Skalistých hor. Bush slouží jako svůj přírodní útočiště od nepřátel a poskytuje pokrmy téměř celý rok.

Externí údaje o pelyňku nebo, jak se také nazývá, šalvěj salukové si zasluhují zvláštní pozornost. Její původní barva je obtížně zaměňována s jakýmkoliv jiným druhem tetrů.

I když základní barvy barvy jsou velmi jednoduché - šedé, bílé a hnědé, jejich kombinace vytvářejí jedinečný obraz. Chvostové peří ukázané na koncích muže, v otevřeném stavu, tvoří fanoušek, který vizuálně připomíná čelenku amerických indiánů (korunu peří). Luxusní bílé "jabot" v přední části je vyvedeno černými skvrnami na krku, bradě a břicho ptáků. Obraz je doplněn jasně žlutými obočím mužů.

Grouse je vznešený pták. Většina lidí to může vidět pouze na fotografii a pamatuje si, že řeší křížovku, nebo je prolistuje encyklopedií pro děti, dává zprávu a čte celou třídu. Zbytek ptáka je více známý ornitologům a lovcům, kteří znají jeho cenu a maximální informaci o něm.

Co se třešně živí

V lesních a lesoparkujících zónách Ruska se nachází hezký černý tetru. Tento člen řady tetrů je výrazně menší než obrovský obrat: jeho hmotnost nepřesahuje 1,5 kg, jako u průměrné slepice.

Tento pták je sedavý. Pouze úplné hladovění může způsobit, že černohřeští opustí svůj stanoviště na chvíli. To se někdy děje v zimě, v nejvíce hladových časech, ale s nástupem tepla se zvířata vrátí na své známá místa, aby začala sezónu páření her a chovu.

Výživa černé tetřevy závisí na ročním období. V létě černá hřebíček jí listy, pupeny, květiny mnoha rostlin. S potěšením se živí semenáčkami obilí v polích, krmí se jetelskými loukami. Jak zrají divoké plody, menu také zahrnuje borůvky, borůvky, borůvky. Na podzim se posílají malé skupiny tetřívek dvakrát denně, aby se živili obilnými poli.

S nástupem zimy se pták musí spokojit s více vzácným a hrubým jídlem.

Co jí v zimě černá třešeň? V zimě vtáky požívají pupeny, konce větve břízy, olše, osika, mohou jíst jehly. Pro strávení tohoto velmi stravitelného jídla ptáci jedí malé oblázky - tyto miniaturní podoby mlýnku usnadňují broušení hrubého krmiva v žaludku černého třtina.

Na jaře černá třepačka jí mladé jehlice larců, nabobtnalé pupeny březové a olše, letí do zimních polí na svátek na čerstvých výhoncích obilí.

Krmení kuřat rodiče shromažďují další vysoce kalorické potraviny: mravenci, hmyz a jejich larvy, slimáci. Na takové vysoce bílkovinové nabídce rychle rostou kuřata. Mladiství se živí především bobulí, postupně přechází na rostlinné potraviny.

Dobrá pohoda populací černohlávek závisí na přítomnosti velkého počtu březů, olše a osinek v zimních podmínkách, stejně jako na bobulích, na kterých získává síla mladá černohlávka.

Kde žije tetřev a jak žije: některé užitečné informace

Grouse je poměrně velký pták patřící do rodiny bažantů, jehož lokalita je velmi rozsáhlá: jedná se o les, lesní step a částečně stupňovitou Eurasii. Tento pták se můžete setkat na území Ruské federace. Nejčastěji vede sedavý životní styl, někdy se potuluje při hledání jídla. Preferuje žít na okraji lesa, v údolí velkých řek.

Tito ptáci mají několik druhů:

  • louka;
  • ostrý-sledoval;
  • tetřev černý;
  • modrá;
  • Kavkazský tetřev;
  • pelyněk.

Některé z nich jsou položeny člověkem na pokraji vyhynutí a jsou nyní pod ochranou.

Plocha

Nejčastější černohlávek v délce britských ostrovů a Alpy na Korejském poloostrově a regionu Ussuri.

Na západě a ve střední části Evropy žijí v lese a žijí v horách. Podél severního pobřeží Dánska, Belgie, Nizozemska se můžete také setkat. V Asii se tyto ptáky často vyskytují v Kazachstánu, Číně, Mongolsku, Severní Koreji. V některých oblastech byli ptáci úplně vyhnáni člověkem (např. Ve východních sudetských oblastech se nenacházejí černokněžky).

Na území Ruska mají černá hořčice také velmi široký rozsah. Na severu se nacházejí v těchto oblastech:

  • Poloostrov Kola;
  • Oblast Arkhangelsk;
  • Komi Republic;
  • Tyumenská oblast.

Na jihu žije v následujících oblastech:

  • Kursk;
  • Volgograd;
  • Voronež;
  • údolí Ural a Samar.

Ve východním Rusku se zde vyskytuje černá třešeň:

  • na severu Bajkal;
  • v údolích řek Gorin a Argun,
  • u řeky Ussuri.

Grouse-Kosach se také často vyskytuje v pobaltských státech, na Ukrajině, v Polsku a v Německu. Tento pták lze vidět v Kazachstánu, zejména v jeho severních oblastech a v Mongolsku.

Je zřejmé, že lokalita těchto ptáků je poměrně široká. Někdy při hledání potravy migrují na krátké vzdálenosti, čímž rozšiřují zónu stanoviště.

Velký zástupce černohlávek na Kavkaze má omezené prostředí: toto je území Ruska (Kavkaz), Ázerbájdžán, Arménie, Gruzie, Turecko. Upřednostňuje usídlit a postavit hnízda ve značné výšce, více než dvě a půl kilometru nad hladinou moře a krmit ještě vyšší - ve výšce přesahující 3 km!

Tito ptáci jsou také v Severní Americe, takže šalvěj preferuje tento konkrétní kontinent. V zimě žije poblíž hospodářství, krmí se na vlastní náklady a za období tokanie se pohybuje na trávníky.

Pelyň lesní preferuje hnízdění v těsné blízkosti Skalistých hor v Turkmenistánu, v houštinách pelyňku. Jehličnaté lesy obývají hlíznatku.

Habitáty

Kosachi raději žijí v takových lesech, kde jsou otevřené plochy: zpravidla malé háje a lehké lesy. Často se usazují na okrajích zemědělské půdy nebo vodních louček, na popáleninách nebo výplachů. Tmavé husté lesy jsou vyloučeny. Upřednostňují břízy, méně často vřesoviště a bažiny. Nejoblíbenějším místem, ve kterém chce žít tetřev, je brezový les, není to nic, co v Německu přezdívalo ptáky za tuto sympatii ptáků!

Dříve se ptáci usadili v stepi, ale v průběhu zemědělského vývoje byly tyto země převedeny na člověka, který tlačil okřídlené obry.

Tito ptáci dávají přednost hnízdění na zemi, a to zejména při výběru bezpečného místa v hustých křovinách nebo houštinách. Někdy pro "obydlí" je vybrána malá deprese v zemi. Stavba hnízda je zodpovědná za ženu, muži se v tomto procesu nebudou podílet. Hotový "domov" je izolován peřím, suchou trávou.

Grouse fouká asi 6-8 vajec a inkubuje je. Asi o měsíc později, někdy - tři týdny - kýpky. Jejich jídlo v prvních dnech života bude larvy a hmyz. Nicméně dospělí ptáci preferují rostlinné potraviny: pupeny, listy, bobule, jalovcové kužely, květiny a semena.

Kavkazská černohlávek se více ochotně usadí v houštinách rododendronu a divoké růže, obývají jalovcové háje a hnízdí mezi nízko rostoucími břízy. Hnízda se umístí do křoví nebo na louky, samice se zabývá inkubací vajíček a péčí o potomstvo. Vejce obvykle nejsou větší než šest.

Stejně jako běžné černé tetřevy, kavkazské představitelé dávají přednost tomu, aby drželi v hejnech, v zimním období se samice chovají k mužům. V jarních měsících ptáci lezou stromy, aby ochutnali čerstvé pupeny nebo výhonky. Po zachycení silných nohou na kufru mohou dlouho viset nahoře. Ptáci nemají rádi změnit své bydliště, což bylo důvodem jejich téměř úplného zničení: pro lovce nebylo těžké najít hnízda těchto velkých krás.

Vzhled

Jedná se o poměrně velké ptáky, asi 45 cm dlouhé a váží asi kilogram. Muži - krásní majitelé černého peří s nádechem, nad očima, jako obočí, jsou umístěny červené pruhy. Beak černá, tlapky tmavé barvy. Podrážka a peří na vnitřní straně křídla jsou bílé a břicho je hnědé. Fly peří hnědé tmavé barvy s bílými impregnacemi, tzv. Zrcadla. Řídící peří jsou černé. Pták vypadá velmi krásně kvůli hladkému ohnutí extrémních ocasních peří.

Ženy jsou méně atraktivní. Jsou menší, malované v šedo-hnědých nebo šedožlutých odstínech s příčnými pruhy. Chvost není tak krásná jako u mužů a mnohem kratší.

Nestlé jsou také pestré, jejich barva obsahuje hnědé, bílé, hnědé, žluté pruhy a skvrny.

Zajímavé fakty

  • Jaluzka má jasně vyjádřenou sexuální charakteristiku: ani nezkušení nezamějí muže a ženy. Ženy jsou pestré, hnědošedé, méně zřídka - tmavě žluté, vytvářejí zvuky podobné klepání a muži jsou černí, se zeleným nebo fialovým třpytem, ​​majiteli jasného hlasu.
  • Černé tetříky se vyznačují pozoruhodným sluchem a zřetelným zrakem, a proto cíti nebezpečí z dálky.
  • Muži nezbývají prakticky žádnou roli při chovu kuřat. Uspořádání hnízda a péče o mláďata provádějí samice. Krmí děti a pečlivě je skrývají před nebezpečím. Pokud ženy vidí blížícího se dravce, odvedou pozornost na sebe, utíkají od hnízda, aby zachránili mláďata tímto způsobem.

Způsob života

Vedou pozemskou existenci a stěhují se do stromů pouze při hledání potravy. Nicméně, to létá dobře, může pokrýt desítky kilometrů, aniž by přestalo. Upřednostňuje žít v hejnech, které dosahují velmi působivé velikosti - až 300 ptáků různých pohlaví.

Doba zvláštní činnosti je brzy ráno nebo pozdě večer.

Napájení

Kavkazská černá tetrova preferuje v létě semínka, bobule, listy a trávu a v zimě chladně rád přijde o náušnice z břízy, pupeny, vykopává bobule a semena pod sněhem.

Kosachas jsou také bylinožraví: živí se pupeny s radostí (jak bříza, tak další stromy: osika, vrba, olše, bobule, borůvky, divoká růže, třešně, borůvky, semena). ptáci žijí blíže k polím, aby se po zbere hodovali na zbývající zrno. V nepříznivých letech se jejich jídlo stalo kužely a jehličnatými jehličkami, borůvky jalovce.

V zimním období

Grouse neletuje do teplých zemí, preferuje zimu místo svého trvalého stanoviště. Tento pták se překvapivě přizpůsobil těžké sezóně: ​​žije vedle břízovitých stromů, živí se jejich pupeny. A v samotném zimě je vyhříván ve sněhu: ponoří se do sněhové dráhy ze stromu, protíná skutečný malý kanál, vyvrcholí "místností", kde se nachází černá třela a prochází špatným počasím. Nicméně, když slyšeli sněhové skvrny pod tlapami blížícího se dravec, citliví ptáci okamžitě stoupají nahoru a odlétají.

Malý chov

Hnízdění hnízd začíná na jaře. Muži jsou umístěni na okraji lesa nebo v korytě a začínají proudit - produkovat divné, melodické zvuky, přitahující stoupence. V tuto chvíli jsou velmi aktivní: pohybují se kolem čistírny, spěchají po sobě, snaží se objevit ve své slávě.

Poté, co dorazí ženy do klíště, začnou bitev. Jsou prakticky bezpečné pro ptáky, ale vypadají úžasně! Dvojice tetrů se netvoří, jeden muž může porodit několik tetřev. Po páření se veškerá péče o hnízdo, vejce a kuřata stává úkolem ženské.

Oblast černohlávek je poměrně široká, avšak lidský zásah v mnoha ohledech vedl k tomu, že rozsah byl snížen. Nejvíce to ovlivnilo obyvatele stepí, které doslova přežily zemědělské práce. Lesní ptáci se stále cítí v klidu, zaberou poměrně rozsáhlé území lesa a stepu Evropy a Asie.

Co se třešně živí

Třeboň je považován za lesní step a lesní pták. Žije na loukách, okrajích a kopcích, zarostlý keřmi. Co jíst černá třela? Tento pták rád jíst mladé pupeny osika, olše a břízy, stejně jako bobule. Tento biotop pokrývá neokarpické a paleoarktické území.

Popis ptáků

Grouse je poměrně velký pták s mohutnou a hustou stavbou, krátkým krkem a malou hlavou. Váha je více než 6 kg. V délce může jeho trup dosahovat více než jednoho metru. Rozdíl mezi černým tetřívem a druhou kuřátkem je pernatý metatarz a nosní dírky. V mnoha tetříčcích mají kromě toho i prsty. Kolem očí je nahý prsten s červenou mastnou barvou.

Tlustý zobák je krátký, nahoře vyboulený a tlustý u základny. Šířka zobáku je větší než výška. Nostrilky jsou skryty pod malým peřím. Hřebíček má zaoblené krátké křídla. Chvost má zkrácený tvar, vyříznutý. Nohy pokryté peřím. Přední prsty jsou spojeny membránou na tlapkách. Zadní prst má vysokou polohu a perforovanou cívku. Dimorfismus je pro tyto ptáky charakteristický. To znamená, že barvení peří žen a mužů je odlišné. Ženy mají více kamuflážů a nejsou barevné barvy.

Odrůdy černé tlusté

K dnešnímu dni rodina tetřev zahrnuje 17 druhů, spojených v 8 rodech. Zahrnují:

  1. Grotise běžné, Severtsov, límec.
  2. Sage grouse, common.
  3. Modrá tetřev.
  4. Kanadské a obyčejné tetřev.
  5. Grouse-Kosach, bělošský.
  6. Kámen, obyčejný.
  7. Akutní, louka.

Kde je černá tetřev

Tento pták obývá lesní a lesní stepní zóny Evropy a Asie, od východních oblastí Pyrenejí až po východní Manchuriu. To je vidět v Mongolsku a Skotsku. Habitáty tohoto ptáka jsou následující:

  1. Neoarktická zóna - bělošský, obyčejný, kamenný, sibiřská hlíva, třeštitka luční, jarabina.
  2. Palaearctic zóna - Kosach, obyčejný, kámen, kavkazský černý tetřev.

Neoarktická oblast zahrnuje státy starého a nového světa umístěné v mírném klimatickém pásmu: Evropa, Asie, Severní Amerika. Tam je osm druhů tetřev v Rusku: tundra a bílá korýš, Kosach, kavkazský, obyčejný, kámen, hazelnatý tetřev, sibiřská hlíva.

V době hnízdění tento pták nemá rád hluchovité lesy s vysokými stromy. Zvedá osiky, lipové háje, nedaleko odřezků a hájů, břízové ​​lesy smíšené s polními obilninami, malými lesy, okraji, kde jsou suchá místa a bobule.

Co se třešně živí

Pokud vezmeme v úvahu stravu černé tetřevy a zjistíme, co jí černá talupa, pak její jídlo je často zeleninové. Jsou krmení zvířat, když jsou kuřata. Avšak s věkem se stáhnou z krmiv. V létě a na jaře se nachází široká škála krmiv v černé hřebíčce. Během těchto časů konzumují spoustu listů trávy a keřů, pupenů, květin, semen. Střídají se podle geografické polohy oblasti biotopů.

Jak berry dozrávají v lese, používají jako potravu borůvky, borůvky a borůvky. Na podzim, v malých hejnech, ptáci navštěvují obilné pole dvakrát denně. V zimě zima, černé grouses většinou kukly na výhonky rostlin, pupeny břízy, olše, vrba, osika. Kromě toho se živí borovicovými kužely a jalovci. Mladé kuřata v raném období života vyžadují pouze živočišnou výživu a živí se různými druhy hmyzu, brouků, housenek, mravenců, štěnice, pavouků, cikád, komárů a mouch. Na bílkovinných krmivech se kuřata rychle rozrůstají.

V zažívacím systému hlízy dospělých musí být oblázky, které pomáhají strávit jídlo, roztrhávají.

Těžký proud

Velké změny v chování těchto ptáků se objevují okamžitě po nástupu časného jara. Tlustší a živější. To naznačuje, že proud začne brzy. K tomu dochází každý rok v různých dnech března, v závislosti na poloze oblasti stanoviště. V současnosti žijí ptáci stepi, které se mohou nacházet několik kilometrů od lesa, stejně jako okraje, okraje lesa a kopce v loukách s keři.

Obvykle se tato místa nemění a zůstávají konstantní. Proto lovci rychle najdou kořist pomocí metody sit-up. Na tokovische staré muži přijdou jako první. Po chvíli se mladí lidé připojí. Silnější ptáci z loňského roku se podílejí na tokovisch spolu s dospělými jedinci. Slabá černá třešeň stojí stranou a sedí na okraji.

Proudový proud se skládá ze dvou částí. V první části ptáků jsou na stromech, a tam coo. Je to jako mumlání, slyšitelná několik kilometrů. To utopí hlasy jiných ptáků. V druhé části proudu, který se nazývá chufirkane, se černohnědá chůze chová podél země, vyhazuje hlavy, vyfouká krky a otáčí ocasem.

V tomto okamžiku mezi muži existují divoké boje, ve kterých jsou podobné běžným domácím kohoutům a způsobují si bolestné rány. Ztrácí muže, který opustil bojiště. Počet mužů shromážděných na proudu často dosahuje několika set ptáků, kde žije mnoho černohlávek. Ženy na tokovische jdou na okraj trávníku a čekají na vítěze. Pak tam letíte pouze při východu slunce a západu slunce.

Grouse Hnízdění

V místech, kde rostou lesní plody, se nacházejí ptačí hnízda: divoké jahody, kamenné bobule, borůvky. Krmí se mladými kuřaty. Místa pro ukládání vajíček černé třešně jsou vybírána v oblastech uzavřených keři. Venku hnízdo vypadá jako malá díra v zemi, pokrytá mechem, peřím, větvemi a listy. Hloubka hnízda může být až 6 cm a průměr až 22 cm.

Při plném ukládání vajíček můžete počítat až 14 kusů, ale v průměru je to asi 8 kousků okrové barvy s tmavě hnědými skvrnami. Počet vložených vajec závisí na tom, jaký ročník byl plodný. Pokud jsou vejce malé, znamená to, že krmivo nestačí. Štěpení začíná bezprostředně po položení všech vajec.

V jižních oblastech začíná tento čas začátkem května a na konci na konci května nebo začátkem června. Zvláštností je, že staré ženy vytvářejí hnízda před mladými ptáky. Pokud bude snášení vajec zničeno, budou mít čas odložit druhou pokládku. Proto je doba inkubace mláďat v černohlávek značně prodloužena v čase a není vyznačena přesnými hranicemi.

Grouse: Jaký druh ptáka je to?

Od dětství je znám téměř každý člověk.

Jak je známo, černá tetřívka je velmi krásný pták, má spíše světlé pero. Jakmile nenazývají tento zajímavý a velkolepý pták v běžných lidech: Chernysh, kohout kohout, Berezovik, Kosach!

A kde bydlí, jak to vypadá, jak dlouho žije černá talupa a na co se živí?

Popis

Grouse je poměrně velký pták. Hlava je malá a zobák je spíše krátký. Hmotnost se pohybuje v rozmezí 0,6 - 1,5 kilogramu. Je hodně agilní a štíhlá.

Barva závisí na pohlaví. Muž je snadno rozpoznatelný černým peřím modrým odstínem. A samice má hrdzavě hnědou barvu s příčnými černými, žlutými nebo šedými pruhy. Připomíná mnoho želé ženy.

Tento mobilní a energický pták tráví většinu svého života na zemi a v zimě často ve stromech. Existují následující typy:

Nejčastěji jsou uchovávány v baleních (s výjimkou období páření) s počtem obyvatel asi 200 jedinců. Aktivní ráno a při západu slunce a zbytek dne upřednostňují sedět na slunci.

Distribuce a stanoviště

Tento druh patří k rodině bažantů a žije převážně v lese, v lesoparku a částečně v stepní zóně Evropy a Asie. Hřebenatka se často nachází v stepní zóně, protože nepotřebuje pouze uzavřenou plochu. Objevují se v místech, jako jsou:

  • Severní Korea;
  • Střední Evropa;
  • Severní Afrika;
  • Skandinávské země;
  • Čína;
  • Skotsko;
  • Mongolsko.

Ptáci jsou v naší zemi zcela běžné.

Je také důležité říci o životním stylu, a to: stěhovavý pták černý nebo ne? Ne, je to sedavý vzhled. Během období hnízdění staví obydlí na otevřených místech, vyhýbá se temným poli s vysokými stromy.

Dalším důležitým a zajímavým rysem je, že je to zimující pták. V zimě se její život mění. V tuto chvíli raději sedí na stromech a při nočním útěku se schovává pod sněhem a dělá hluboký tunel ve sněhu. A se silnými mrazy, prakticky nevychází z úkrytu, s výjimkou toho, že bude chodit na pár hodin krmení.

Reprodukce a dlouhověkost

Tokenní období začíná na začátku jara, kdy se začne sněžit pomalu. Muži s charakteristickými zvuky a druhým tancem vyzývají svého milovaného k tomu, aby se spojil. Velmi často se v období páření vyskytují boje.

Připomínají ty, které se hodí pro bankety, ale v případě černohlávek všichni naštěstí zůstávají naživu. To je opravdu úžasná a nesrovnatelná podívaná. Můžete to osobně ověřit sledováním videa nebo fotografií takového neobvyklého procesu.

Muži stráví maximální sílu, aby získali pozornost žen. Současně jsou tak polygamní, že během rozmnožovacího období hnádají několik tuctů žen. Také v tuto chvíli jsou poměrně plaché a tiché. Ale to má své vlastní důvody: černé grouses nejsou schopny létání nějakou dobu kvůli molití.

Po páření končí "poslání" mužů a veškeré další povinnosti týkající se vytváření a usazování hnízda, inkubace vajec, dalšího krmení a chovu mláďat se přenášejí na samice.

Černý tetřev žije asi 8-14 let. Avšak bouřlivé obživy lidí v rozšiřování zemědělských polí a přitažlivost těchto ptáků pro lovce výrazně snižují jejich počet.

Co se živí

Pokud jde o výživu, je velmi rozmanitá. Strava se skládá téměř z rostlinných potravin. Potřebují také potraviny živočišného původu, ale na samém začátku svého života. V této době konzumují hmyz ve velkém množství.

Samozřejmě, jídlo závisí na stanovišti a čase roku. Na jaře a v létě je krmení těchto ptáků velmi rozmanité. V této době se živí pupeny březové, vrbové, osiky, modřínu, bavlníkových trávníků, ovoce a různých bobulí. V drsné zimě upřednostňují jehly, kužely, jalovcové bobule.

A s nástupem na podzim, jestliže černá tetřev žije blízko polí, pak se bez váhání a strachu hody odrůdy od zahrad a polí. Oni někdy peknou na malé kameny a gastroliths (tvrdé semena). To přispívá k jejich normálnímu trávení, to znamená, že je snazší vyčistit příchozí potraviny. Tyto oblázky jsou zvláště důležité na začátku jara.

  • Jedná se o chytrý pták s váhou asi jeden a půl kilogramu při hledání jídla může viset na větvi vzhůru nohama na dlouhou dobu, oslovit přitahované bobule nebo pupeny.
  • Když přijde zima, plocha labutí černého je zvýšena kvůli růstu nadrženého okraje na bocích prstů. Pomáhá lépe se pohybovat ve sněhu.

Co se třešně živí

Lov na tetřev.
Dřevěná tetrova dospělých je jedním z nejkrásnějších ptáků žijících v lese častěji: modročerné peří, lýtko ocasu, bílé zrcadlo podlitinových a opuchnutých barev obočí. Je proslulá svými mimořádně světlými pery. Pěstí se obvykle vyskytuje ve směsi, s převahou březového lesa. Bobule jsou hlavním krmivem. Po studeném přilepení se černá třešeň navštěvuje obilné pole, kde lze najít zrna, a v zimě začne černá talpařka krmit výhradně břízy.

Metody lovu tetřev jsou různé. Tento pták se obvykle sklízí na podzim, v zimě nebo na jaře, během tokenování. Lov na tetřev v místech, kde je dovoleno jarní lov, je považován za jeden z nejzajímavějších a fascinujících lovů peří, nejčastěji vedených z chatrče. V létě honí černá tetřev s psy. Na podzim se tetře loví s vycpanými zvířaty a vystavují je na stromě. Hlavním úkolem lovce v zimě je rozpoznávat z dálky noci černých tetříků pod sněhem. Brokovnice by měla mít hromadu a ostrý boj, protože černá tetrova je velmi silná proti ráně.

Vzhled černé tetřevy. Samčí černá třešeň s bílými pruhy na křídle, ocasní "prýmky" jsou obráceny k bokům. Černá tetřívka se liší od ostatních tetrů bílým zrcadlem na křídle a mírně vyřezávaným ocasem.
Na jaře černého tetrova se koňské kočky ráno doprovázejí proudy, kde běží jeden po druhém s charakteristickými zvuky: mumlá a syčivý "chufykane"; někdy bojovat. Je zajímavé, že i když je mumble mnohem tišší než "chufykane", můžete ji slyšet mnohem dál. Černíci se drželi kolem okrajů proudu, jejich hlas je hlasitý. Obvykle jsou první, kdo si všimnou nebezpečí a křičí, aby varovali vášnivý chraplavý vztah.

Stravování tetře. Černá talupa se živí obilím a bobulí, zatímco v zimě je hlavním krmením pupeny a břízy.


Třezalka - Lyrurus tetrix

Popis Buturlin. Grouse je jedním z nejkrásnějších ptáků našich lesů. Černý pes s modrým odstínem zdobený jasně červenými obočím; jeho ocas je jako lyra, protože extrémní ocasní peří jsou silně ohnuté ke stranám; na bílých zrcadlech. Slepice je pestrá - červenkastá, s černě hnědými pruhy.

webmandry.com

Na začátku jara, jakmile se na jižních svazích začnou zčernaté první otvory, někde na okraji lesa, na hořícím, řezacím nebo kopcovitém břehu, otevírají proud černého tetru. Zdá se, že někteří velcí holubi letěli spolu a nyní se snaží - což vše převrací. Černá třepačka se otáčí proudem, běží, skáče, provokuje soupeře a sama se mumlá a pohybuje. 15-20 minut rozšiřující se v před úsvitu ticho hlízy tetřev. A najednou: "chu-ffsh-fsh", "chu-ffa-s". Na tomto akordu se píseň končí. A po nějaké době to všechno začne znovu.

Teterki tady, nedaleko. Usazen na hrbolčích nebo keřů. A čas od času s hvízdavostí vzbuzují vzrušení pro jarní proud.

Později jsou ptáci rozbité dvojicemi a v květnu nedaleko od tokovische, na zemi, v trávě pod křoví, slepice položí 6-8 vajec. Někdy méně, někdy víc. Hnízdo je deprese v zemi, lemovaná peřími a listy trávy.

Násadová vejce a rostoucí mláďata jedna matka-teta. Bude to trvat 3-4 týdny a v hnízdě se objeví malá tetřev. Nejprve se kuřata krmí mravenci, brouky a larvy. Pak postupně přecházejí do menu zeleniny. Dospělý blackcock je býložravý pták. Bobule, pupeny, listy, jalovcové kužely, semena trávy, květy jsou základem jejich výživy.

Zatímco tetřev není schopen létat, matka je pečlivě zakryje v trávnatých houštinách a v případě náhlého nebezpečí bezohledně vyskočí, aby se setkala s nepřáteli a pokoušela se je vypudit z chovu v krátkých běhů. Jenom nebezpečí výstřelu se zvedne pod nosem a vrátí se do hlízy.

Níže jsou krásné fotografie černé tetřevy.

Až do podzimu bude plod krmit slepici. A zimní tetřev se shromáždí v hejnech. Pak jsou často vidět na stromech... Většinou jsou ptáci pozemní. I když létají velmi dobře. Návyky obyvatel půdy jsou uchovávány v černohlávek av zimě.

Černý tetřev se živí stromy, ale vždy tráví noc na zemi. Z šíření nebo z vysokého stromu se ponoří do sněhu, prolomí jeskyně ve sněhu a tam trávit noc. A při těžkých mrazech a sněhových bouřích někdy stráví několik dní pod sněhem.
Grouse je komerční pták. Lesní pohledný je loven všude tam, kde se nachází: v lesních a lesoparkujících zónách Evropy a Asie.

Video: Grouse. Aktuální čas. Jarní lov z chatrčí

Přečtěte Si Více O Výhodách Produktů

Černý kaviár - vlastnosti, výhody, pravidla výběru

Černý kaviár: složení, užitečné vlastnosti, kontraindikace k použití. Jak rozlišovat skutečný kaviár od falešného.Černý kaviár je nádherná delikatesa, která od dob Tsaristy byla oblíbenou lahůdkou obou šlechticů a obyčejných lidí.

Čtěte Více

Lemon, všechno o citronu

Někdy při hledání tohoto nebo druhého léku přicházíme do lékárny a poté, co jsme našli potřebnou drogu na pult, utratí spoustu peněz na nákup. Mnoho dovozních novinek není pro většinu lidí cenově dostupné.

Čtěte Více

Je možné opalovat se vaskulitidou?

Vaskulitida, jednoduše řečeno, je zánět a jiné patologické změny, které následují v cévách lidského těla. Vaskulitida může být nezávislou chorobou nebo se může spojit s některými základními onemocněními.

Čtěte Více